За тиждень в Україні загинули 9 тисяч війскових РФ – Зеленський

За тиждень в Україні загинули 9 тисяч війскових РФ – Зеленський

За тиждень в Україні загинули 9 тисяч війскових РФ – Зеленський
. Володимир Зеленський / Facebook

З початку після вторгнення в Україну втрати російських військ становлять дев’ять тисяч осіб. А моральний дух армії РФ постійно погіршується.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

"Наша армія робить все для того, щоб зламати ворога остаточно. Майже дев’ять тисяч убитих росіян за один тиждень", — сказав очільник держави.

Він зазначив, що, зокрема, на Миколаївському напрямку Росії доводиться десятками гвинтокрилів забирати своїх 200-х і 300-х. Проте більшість тіл загиблих росіян ніхто не забирає.

"Україна не хоче бути покритою трупами військових. Забирайтеся додому усією своєю армією! Скажіть своєму командуванню, що ви хочете жити, що ви не хочете вмирати. Зупинити війну та відновити мир потрібно якнайшвидше", — заявив Зеленський.

Він такод повідомив, що Україна за тиждень зламала плани Росії, "які будувалися роками", а маральний стан російської військ постійно погіршується попри те, що їх у десятки разів більше.

"Але ми їх зупини і б’ємо! Наші військові, наши прикордонники, наша тероборона, навіть прості фермери беруть в полон російських військових щоденно. І вони всі говорять тількі одне - вони не знають, для чого вони тут. Все більше окупантів тікають назад у Росію", — сказав президент.

Що відомо

  • 24 лютого російські війська вторглися на територію України, обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.
  • 24 лютого в Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.
  • За перших п'ять днів війни російські війська завдали вже 56 ракетних ударів та випустили 113 крилатих ракет по українській території.
  • 2 березня Україна подала позов проти Росії до Міжнародного суду ООН із проханням оголосити ухвалу про тимчасові заходи проти РФ.
  • РФ розбомбила центр Харкова та Бородянку на Київщині. У Житомирі внаслідок авіаудару попередньо пошкоджено 10 приватних житлових будинків. Складною лишається ситуація в Херсоні — там вуличні бої. Водночас на Миколаївщині ЗСУ та місцеві жителі розбили колону російських військ. А в Мелітополі на Запоріжжі люди влаштували мирний мітинг, не даючи проїхати російській техніці, а потім намагалися її штовхати голіруч.
  • Радник Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що Росія 4 березня може запровадити воєнний стан по всій країні. Це дозволить провести мобілізацію та обмежити деякі права та свободи громадян.

Читайте також

Як у світі продовжують підтримувати українців під час війни з Росією — фоторепортажі протестівVol.2.

Вторгнення Росії в Україну. День сьомий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок