Росія не братиме участь у цьогорічному Євробаченнні

Росія не братиме участь у цьогорічному Євробаченнні

Росія не братиме участь у цьогорічному Євробаченнні
.

Росію відсторонили від участі в Євробаченні за зверненням Суспільного мовника України до ЄМС. Про це повідомляють організатори конкурсу.

Як зазначається у зверненні, Європейській мовній спілці (EBU) знадобилося 36 годин, щоб зрозуміти, що участь Росії-агресора на "Євробаченні" цього року є неприйнятною.

"Конкурс пісні "Євробачення" повинен "об'єднувати народи та святкувати різноманітність через музику", але за останній тиждень Росія ясно показала, що вона не зацікавлена ні в об'єднанні народів, ні у святкуванні різноманітності", – повідомляють організатори.

  • Європейська мовна спілка (European Broadcasting Union) — найбільша у світі професійна асоціація телерадіомовників, яка налічує 116 організацій у 56 країнах. ЄМС є організатором міжнародних телевізійних конкурсів, зокрема «Євробачення», а також виступає розпорядником ліцензій на трансляцію чемпіонатів світу з футболу, турнірів УЄФА (Ліга чемпіонів, Ліга Європи, Суперкубок УЄФА, Чемпіонат Європи з футболу), зимових та літніх Олімпійських ігор, ралі «Дакар» й інших світових подій.

Станом на ранок 25 лютого РФ продовжила масовані обстріли вздовж лінії зіткнення на Донбасі, крім того, російська армія близько 4 ранку обстріляла аеропорт у Рівному, і намагалася поцілити Київ. Бої також йшли у Сумах, Мелітополі, Гостомелі й на Харківщині. Сили ППО ЗСУ збили бойовий безпілотник, частини якого пошкодили дев'ятиповерхівку в столичній Дарниці, мешканців довелося евакуювати через загрозу обвалення будинку.

Водночас у Пентагоні заявили, що російські війська випустили понад 160 ракет по території України, а держсекретар США Ентоні Блінкен переконаний, що Москва намагатиметься "повалити" український уряд.

Суспільне слідкує за оновленнями та веде текстовий онлайн.

Про події, які передували вторгненню, можна прочитати тут

Що відомо

Читайте також

Збитий в Дарниці безпілотник, обстріли й спроба прориву на Київ. Вторгнення РФ, день другий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок