З початку року на боротьбу з COVID-19 в України витратили понад 30 млрд гривень — Мінфін

З початку року на боротьбу з COVID-19 в України витратили понад 30 млрд гривень — Мінфін

З початку року на боротьбу з COVID-19 в України витратили понад 30 млрд гривень — Мінфін
. Уніан

З початку 2021 року в Україні виділили понад 30 млрд гривень на боротьбу з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"За 8 місяців 2021 року здійснено видатків на боротьбу з COVID-19 у розмірі понад 30 млрд гривень... У цілому на боротьбу з COVID-19 у 2021 році передбачено понад 36 млрд грн", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, кошти витратили:

  • на оплату послуг з екстреної та стаціонарної меддопомоги, наданих пацієнтам з COVID-19, та послуг з вакцинації населення від COVID-19  – 11,8 млрд грн (у 2021 році спрямовано 17,5 млрд грн);
  • на закупівлю вакцин від COVID-19 – 9,8 млрд грн (на закупівлю 38 млн доз вакцин спрямовано 10,5 млрд грн);
  • на придбання товарів та послуг для запобігання поширенню COVID-19 (крім вакцин) – 2,5 млрд грн, у тому числі 1,7 млрд грн коштів місцевих бюджетів;
  • виплати закладам Національної академії медичних наук України за послуги з госпіталізації пацієнтів з COVID-19 – 14 млн грн (з передбачених 55 млн грн);
  • на забезпечення лікарень киснем – 0,5 млрд грн (зі спрямованих 0,75 млрд грн);
  • на заходи на соціальну підтримку населення в умовах карантину – 2,9 млрд грн, а на виплату "лікарняних" – 0,8 млрд гривень (спрямовано 3,8 млрд грн (2,0 спеціальний фонд, 1,8 млрд грн загальний фонд);
  • на виплату допомоги по безробіттю – 1,1 млрд грн;
  • на здійснення заходів з боротьби з COVID-19 у закладах освіти – 18,3 млн грн (з передбачених 1 млрд грн);
  • на доплати до зарплати військовослужбовцям Нацгвардії та ДПСУ, органів і підрозділів цивільного захисту, поліцейським, медичним та іншим працівникам відомчих закладів охорони здоров’я – 0,8 млрд гривень (98% спрямованих коштів).
Читайте також: Уряд затвердив проєкт Держбюджету-2022. Що він передбачає

Як зазначив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев, проєктом бюджету на 2022 рік передбачається збільшення видатків на надання медпослуг за програмою медгарантій на понад 30 млрд грн у порівнянні з 2021 роком.

Що відомо

  • За добу 15 вересня в Україні зафіксували 5 744 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19, одужало від хвороби 1 499 осіб. Загалом з початку пандемії виявили понад 2,32 млн випадків.
  • В Україні стартував п'ятий етап вакцинації від COVID-19. Вакцинуватись від коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні можуть всі громадяни, старші 18 років, а також іноземці з посвідками на проживання або які отримали статус біженця. Водночас реєструватися у чергу на отримання щеплення через "Дію" вже не потрібно.
  • Україна належить до країн із високим ризиком затяжного формування колективного імунітету і може набути його лише у 2023 році. Це пов'язано з дефіцитом вакцин і низькими темпами вакцинації.
  • У Національній академії наук вважають, що ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Україні найближчим часом може стрімко погіршитись на тлі зростання основних епідеміологічних показників.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок