"На відстані кількох світлових років": президентка Естонії дала прогноз щодо членства України в ЄС

"На відстані кількох світлових років": президентка Естонії дала прогноз щодо членства України в ЄС

"На відстані кількох світлових років": президентка Естонії дала прогноз щодо членства України в ЄС
. dv.ee / Liis Treimann

Президентка Естонії Керсті Кальюлайд вважає, що Україні належить багато років роботи, щоб наблизитися до членства в Європейському Союзі.

Про це вона заявила на форумі YES Brainstorming, який триває у Києві.

Вона визнала, що Євросоюз зараз не дуже об’єднаний у своєму ставленні до майбутньої співпраці між Україною та ЄС. За її словами, поки є можливість працювати на рівні угоди "Про асоціацію", "Про зону вільної торгівлі".

"Для посилення зв’язків, для розбудови наших економік разом ці можливості є. Я завжди намагаюсь знайти позитивні свідчення, що у майбутньому мають зберігатися можливості для України, Грузії та Молдови, якщо в них буде таке бажання", — сказала Кальюлайд.

За її словами, для членства в ЄС Україна має спочатку виконати Копенгагенські критерії, але від їхнього виконання Україна "на відстані кількох світлових років".

Що відомо

  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що країни ЄС культивують тему неготовності реформ в Україні, щоб не визнавати власної неготовності обговорювати її членство.
  • Президентка Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що Україні потрібно 20 років на підготовку до членства в ЄС.
  • Згідно з дослідженням Центру Разумкова, вступ України до Європейського Союзу підтримують 62% українців, вступ до Північноатлантичного альянсу – 54%.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що вступ України до НАТО є "єдиним шляхом" закінчення війни на Донбасі. Він також наголосив, що Україна прагне стати рівноправним учасником Північноатлантичного альянсу та підкреслив, що хоче поставити питання про членство в НАТО президенту США Джозефу Байдену.
  • 12 червня 2020 року Україна отримала статус партнера розширених можливостей НАТО, що надає змогу для тіснішої військово-промислової співпраці, працевлаштування українців у структурах альянсу і додаткового захисту від нього.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок