МОЗ оприлюднило останні дані щодо поширення коронавірусу

МОЗ оприлюднило останні дані щодо поширення коронавірусу

МОЗ оприлюднило останні дані щодо поширення коронавірусу
. EPA-EFE

Станом на 23 лютого у світі зареєстровано 78 817 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, з них 2 462 — летальні. Одужало вже 23 232 осіб. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

"81,3% усіх випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, зафіксовано в одній провінції Китаю — Хубей. За межами Китаю виявлено 1 725 випадків у 29 країнах світу", — йдеться у повідомленні.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавірусу COVID-19 не зафіксовано.

У МОЗ уточнили, що відповідно до даних ВООЗ вірус, який спричиняє захворювання COVID-19, називається SARS-CoV-2.

"Найбільш ймовірними природними резервуарами для SARS-CoV-2 є кажани, але вважається, що вірус подолав видовий бар'єр для людини від іншої проміжної тварини-господаря. Цими проміжними тваринами-господарями можуть бути домашні, дикі або одомашнені дикі тварини, яких ще не ідентифіковано", — йдеться у повідомленні.  

Що відомо:

  • 30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила надзвичайний стан після того, як було зафіксовано більше 8 тисяч випадків коронавірусу у світі.
  • 20 лютого 45 українців і 27 іноземців прибули з Уханя, їх розмістили в медцентрі "Нові Санжари". У самих Нових Санжарах Полтавської області з цього приводу розпочалися протести місцевих жителів.
  • За день протести переросли у сутички, внаслідок яких одному правоохоронцю проломили голову, а в автобус з евакуйованими українцями кидали каміння.
  • Після сутичок поліція затримала 24 особи та відкрила 5 кримінальних проваджень.
  • Евакуйовані розповіли, що у них немає температури і симптомів захворювання, проте вони шоковані тим, як їх зустріли співвітчизники.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що замовники та організатори заворушень у Нових Санжарах на Полтавщині перед і під час прибуття евакуйованих з Уханя понесуть відповідальність за свої дії, а українців закликав до єдності та людяності.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков хоче арешту шістьох протестувальників у Нових Санжарах.
  • 22 лютого суд у Полтаві обрав запобіжний захід одному із мітингувальників у Нових Санжарах – Володимиру Сіренку. Як повідомляє кореспондент Суспільного, чоловіка відправили під нічний домашній арешт на два місяці.
  • Суспільне зібрало все, що треба знати, аби вберегтися від нового вірусу з Китаю.
На початок