У сутичках у Нових Санжарах правоохоронцю проломили голову

У сутичках у Нових Санжарах правоохоронцю проломили голову

У сутичках у Нових Санжарах правоохоронцю проломили голову
. UA Полтава

Під час сутичок біля санаторія Нацгвардії у Нових Санжарах поранено 10 правоохоронців. Один із поранених — у тяжкому стані, повідомляє Суспільне.Полтава.

Внаслідок сутичок у Нових Санжарах Полтавської області, куди доправили евакуйованих з Китаю українців, постраждали щонайменше 10 правоохоронців. Про це повідомляє кореспондент Суспільного з місця події.

Одному із силовиків протестувальники проломили голову. Він перебуває у тяжкому стані.

Що відомо:

  • У Нових Санжарах Полтавської області 20 лютого розпочалися протести місцевих жителів через плани уряду розмістити тут евакуйованих з Китаю через епідемію коронавірусу українців.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що якщо окремі політики будуть підбурювати людей перекривати дороги через евакуацію з Китаю громадян України, то він привезе їх всіх до них додому.
  • У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що евакуйованих охоронятимуть поліцейські та військовослужбовці Нацгвардії.
  • 18 лютого близько 300 людей зібралися в Микулинцях Теребовлянського району на протест проти ввезення 98 евакуйованих з Китаю людей.
  • У Винниках, що поблизу Львова, 19 лютого люди перекрили в'їзд до місцевого госпіталю та почали звозити до воріт медичного закладу шини.
  • 19 лютого Тернопільська обласна рада відмовилася дозволити аеропорту міста прийняти літак з евакуйованими з китайського міста Ухань українцями. Медичні заклади Тернополя також не готові прийняти пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію.
  • Водночас голова Одеської облдержадміністрації Максим Куций повідомив, що затвердив низку додаткових заходів для недопущення проникнення вірусу у регіон, з медиками узгоджено план дій на випадок прибуття до області пацієнтів з ознаками хвороби. За його словами, додатковою госпітальною базою може стати лікарня Ізмаїлу.

Суспільне зібрало все, що відомо, про евакуацію українців з Китаю.

На початок