В Україні стартувала реєстрація е-кабінетів на вступ до закладів вищої освіти

В Україні стартувала реєстрація е-кабінетів на вступ до закладів вищої освіти

В Україні стартувала реєстрація е-кабінетів на вступ до закладів вищої освіти
. УНІАН

З 1 липня в Україні розпочинається реєстрація електронних кабінетів для вступу абітурієнтів до закладів вищої освіти.

Реєстрацію здійснюватимуть через Єдину державну електронну базу даних з питань освіти (ЄДЕБО).

Абітурієнти зможуть зареєструвати е-кабінети:

  • за сертифікатами ЗНО (на основі документів про повну загальну середню освіту);
  • із сертифікатом ЄВІ/ЄФВВ (за дипломом молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра, фахового молодшого бакалавра та магістра).

Водночас прийом заяв здійснюватиметься впродовж 14-23 липня, а фахові вступні випробування — 24-30 липня. Оприлюднення списків вступників, рекомендованих до зарахування, подача документів для зарахування, зарахування відбуватиметься в залежності від правил прийому закладу освіти.

Як повідомляють в osvita.ua, цьогоріч можна подати до 5 заяв на бюджет у будь-який заклад вищої освіти без обмеження кількості спеціальностей, на які їх подають, і до 30 заяв на контракт.

Прийом заяв і документів від вступників розпочинається 14 липня (крім військових закладів (закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання), військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти) та закінчується:

  • 16 липня – для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів;
  • 23 липня – для осіб, які вступають за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, іспитів, творчих конкурсів, складених з 1 по 13 липня.
Читайте також: Вступ 2021: у Міносвіти пояснили, які сертифікати ЗНО є дійсними

У ДП "Інфоресурс", яке є адміністратором ЄДЕБО, зазначають, що доволі часто вступники намагаються реєструвати електронний кабінет на неіснуючу або заборонену в Україні адресу електронної пошти. Тож там радять використовувати для реєстрації пошту, дозволену в Україні, наприклад: ukr.net, gmail.com тощо.

Також там додають, що перші дні реєстрації є найважчими у зв'язку з великою кількістю запитів щодо реєстрації.

Водночас у МОН вказують, що цьогоріч для вступу дійсними є сертифікати 2018, 2019, 2020, 2021 років. Вступники можуть подавати сертифікати ЗНО, комбінуючи їх за власним вибором. Від вступників до магістратури прийматимуться результати єдиного вступного іспиту 2020 та 2021 років, результати єдиного фахового вступного випробування – тільки 2021 року.

Що відомо

  • В Україні 21 травня розпочалася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання-2021. У першому тестуванні з хімії взяли участь 9885 осіб, що становить 77,6% від загальної кількості зареєстрованих.
  • У Міносвіти повідомили, що додаткова сесія зовнішнього незалежного тестування у 2021 році відбудеться з 29 червня по 14 липня.
  • Найпопулярнішими предметами зовнішнього незалежного оцінювання-2021 стали українська мова і література, історія України та математика. Останній предмет не слали близько 32% абітурієнтів.
  • Міністерство освіти та науки опублікувало відеороз'яснення того, які прохідні бали потрібні для вступу до вищих навчальних закладів під час вступної кампанії-2021.
  • 29 червня в Україні стартувала вступна кампанія до закладів фахової передвищої освіти. Вступники після 9 класу можуть подавати документи до 13 липня. Для вступників на основі 11 класів за денною формою здобуття освіти до закладів ФПО реєстрація електронних кабінетів вступників, завантаження необхідних документів розпочинається 1 липня.

Читайте також

У горах, на морі та без масок. Як в Україні святкували випускні та чи вплинув на них карантин

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок