Як пройшла основна сесія ЗНО-2021. Розповідає Шкарлет

Як пройшла основна сесія ЗНО-2021. Розповідає Шкарлет

Як пройшла основна сесія ЗНО-2021. Розповідає Шкарлет
. УНІАН

Найпопулярнішими предметами зовнішнього незалежного оцінювання-2021 стали українська мова і література, історія України та математика. Останній предмет не слали близько 32% абітурієнтів.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет на пресконференції за підсумками ЗНО 29 червня.

Як повідомляє кореспондент Суспільного Андрій Стасюк, у МОН підтвердили, що найгірший результат був з математики — 32% не склали тестування. Шкарлет заявив, що не пов'язує такий результат із пандемією, адже "проблеми були із завданнями для 6, 7 та 8 класів". Тобто — не із завданнями за останній рік навчання.

Загалом зареєстровані учасники ЗНО обрали 1 533 676 тестувань. На тестування з української мови і літератури з'явилися понад 222 тисячі учнів, з української — понад 68 тисяч, з математики — понад 244 тисячі, історії України — понад 203 тисячі. Найменш популярними стали іспанська, німецька та французька мова — їх складали менше двох тисяч вступників. На англійську прийшли понад 129 тисяч абітурієнтів. Під час основної сесії ЗНО працювали 6750 пунктів тестування та 104 778 аудиторій.

Що відомо

  • У 2021 році найбільше випускників не подолали поріг "склав/не склав" на ЗНО з математики. Водночас найменший відсоток тих, хто не склав, був з фізики.
  • Учасники зовнішнього незалежного оцінювання отримали результати іспитів з української мови та літератури, історії України, біології та географії.
  • Міністерство освіти та науки опублікувало відеороз'яснення того, які прохідні бали потрібні для вступу до вищих навчальних закладів під час вступної кампанії-2021.
  • В Україні 21 травня розпочалася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання-2021. У першому тестуванні з хімії взяли участь 9885 осіб, що становить 77,6% від загальної кількості зареєстрованих.
  • У Міносвіти повідомили, що додаткова сесія зовнішнього незалежного тестування у 2021 році відбудеться з 29 червня по 14 липня.
  • 18 травня в Україні завершилася реєстрація на додаткову сесію ЗНО.
  • Міністерство освіти та науки України опублікувало наказ про затвердження умов вступної кампанії на 2021 рік. Вона розпочнеться в липні, більшість абітурієнтів зможуть подати заяви через інтернет.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок