NASA пропонує всім охочим отримати паспорт астронавта. Як це зробити

NASA пропонує всім охочим отримати паспорт астронавта. Як це зробити

NASA пропонує всім охочим отримати паспорт астронавта. Як це зробити
. NASA

Національне космічне агентство NASA та компанія бізнесмена Ілона Маска SpaceX планують 14 листопада 2020 року запустити капсулу Crew Dragon з чотирма астронавтами на борту, які вирушать на Міжнародну космічну станцію та проведуть там пів року. Усім спостерігачам дадуть можливість отримати спеціальні паспорти.

Як повідомили в NASA, всі охочі можуть стежити за місією онлайн - для цього потрібно підписатися на безкоштовну розсилку від космічного агентства. Також всі охочі можуть завантажити й роздрукувати стартовий паспорт астронавта. Утім лише ті, хто буде стежити за місією, після запуску отримають на пошту такий паспорт зі спеціальним штампом.

NASA пропонує всім охочим отримати паспорт астронавта. Як це зробити
NASA

Crew-1 - одна з шести запланованих місій до МКС, які приватна компанія SpaceX збирається виконати за контрактом з NASA, підписаним у 2014 році.

Національне аерокосмічне агентство США планує до 2024 року висадить на Місяць спочатку жінку, а потім чоловіка. Програма з освоєння Місяця під назвою "Артеміда" складатиметься з трьох етапів: перша місія (Artemis 1), що передбачає непілотований випробувальний політ "Оріона" навколо Місяця і його повернення на Землю, запланована на другу половину 2020 року. Другий етап (Artemis 2) — обліт супутника Землі з екіпажем на борту — повинен відбутися у 2022 році. На третьому етапі місії (Artemis 3) NASA розраховує здійснити висадку астронавтів на Місяць у 2024 році.

Що відомо

  • 30 травня NASA та SpaceX запустили корабель Crew Dragon до Міжнародної космічної станції.
  • 31 травня корабель компанії SpaceX Crew Dragon успішно зістикувався з Міжнародною космічною станцією. Астронавти Роберт Бенкен та Даґлас Херлі перейшли на МКС. Про це повідомляє NASA.
  • На борту корабля перебували астронавти NASA Роберт Бенкен та Даґлас Херлі.
  • 2 серпня корабель Ілона Маска успішно відстикувався від МКС та попрямував на Землю.
  • Того ж дня американські астронавти Даґ Херлі та Боб Бенкен, які пілотують корабель Crew Dragon компанії Ілона Маска, успішно повернулися з МКС, де перебували з 31 травня.
На початок