"Не пригадую, щоб змагалися за таких умов". Підручний - про погоду у Пекіні перед Олімпіадою-2022

"Не пригадую, щоб змагалися за таких умов". Підручний - про погоду у Пекіні перед Олімпіадою-2022

Ексклюзивно
"Не пригадую, щоб змагалися за таких умов". Підручний - про погоду у Пекіні перед Олімпіадою-2022
. Dmytro Yevenko

Ексклюзивний коментар біатлоніста Суспільне Спорт.

Збірна України з біатлону розпочне виступи на Олімпіді-2022 зі змішаної естафети. Уже у суботу, 5 лютого, відбудеться естафетна гонка, участь у якій візьмуть по два біатлоніста та біатлоністки.

У змішаній естафеті участь візьме й лідер збірної України Дмитро Підручний. Український біатлоніст закриватиме програму у складі змішаної естафети.

Читайте також: Старт-лист на змішану естафету Олімпіади-2022: в якому складі Україна

Перед участю у змішаній естафеті Підручний дав ексклюзивний коментар Суспільне Спорт, у якому розповів про умови підготовки до першого старту.

Підручний звернув увагу на наднизьку температуру повітря в Пекіні перед участю на змішаній естафеті. За словами біатлоніста, ніколи раніше він не готувався до змагань за таких умов.

  • Про погоду у Пекіні

"Чесно кажучи, пристосуватися до цих умов дуже важко. Холод такий - чесно, не пригадую, щоб за таких умов доводилося змагатися. Зупиняєшся на декілька хвилин - і все дубіє. Але будемо намагатися і за таких умов робити все можливе для цього".

  • Про те, як біатлоністи готуються за складних погодних умов

"Вдягаємося потепліше. Максимально намагалися пристосуватися до таких погодних умов, але все одно мерзнемо та холодно. Дуже важко. Сьогодні найхолодніший день і максимально сильний вітер. Довелося постаратися, щоб не обморозити шкіру та закрити місця, які були на видноті".

  • Про підготовку до першого старту без Юрая Санітри

"Підготовка без Санітри? Працюється, звісно, не так добре, але ми з Олексієм Кравченком постійно на зв'язку: до тренування, після тренування. Шкода, що він [Санітра] не бачить, як ми працюємо. Але зв'язок тримаємося і сподіваємося, що найближчим часом він повернеться і відновить з нами роботу".

Читайте також: Коли Юрай Санітра зможе відновити роботу зі збірною України з біатлону: коментар Володимира Бринзака
  • Про відсутність лікаря чоловічої команди у Пекіні

"Лікар? Звісно [відчувається], але лікар жіночої команди є, він допомагає. Масажист наш теж перейняв частину обов'язків. Справляємося як можемо, але якби був лікар, який веде нас та знає усі наші параметри - було б краще. А так все відбувається у телефонному режимі, скидуються дані з кардіограм, аналізи. Він дивиться аналізи, порівнює з попередніми".

Хто такий Дмитро Підручний

  • 30-річний український біатлоніст, представник Тернопільської області.
  • Підручний втретє виступить на Олімпіаді. Його найкращим результатом є 21-е місце у спринті в Пхьончхані.
  • Найкращим результатом Підручного після Олімпіади в Пхьончхані є "золото" у гонці переслідування на чемпіонату світу-2019.
  • Підручному належить найкращий результат серед українських біатлоністів у сезоні 2021/22 Кубка світу - сьоме місце в Рупольдингу.
На початок