За перший вікенд "Дюна 2" зібрала в українському прокаті 32,6 млн грн — це один із найкращих результатів після 24 лютого

За перший вікенд "Дюна 2" зібрала в українському прокаті 32,6 млн грн — це один із найкращих результатів після 24 лютого

Ексклюзивно
За перший вікенд "Дюна 2" зібрала в українському прокаті 32,6 млн грн — це один із найкращих результатів після 24 лютого
Тімоті Шаламе у ролі Пола Атріда. Фото: 2024 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved

Друга частина науково-фантастичного фільму "Дюна" режисера Дені Вільнева зібрала в українському прокаті 32,6 мільйона гривень за перший вікенд. Це найкращий результат серед стрічок від початку повномасштабного вторгнення та серед фільмів Warner Bros. загалом.

Про це Суспільне Культура повідомила кінодистриб'юторська компанія "Кіноманія".

Стрічка вийшла в український кінопрокат 29 лютого.

Також фільм увійшов до трійки найуспішніших стартів Warner Bros. в Україні за всю історію. Перше місце досі займають "Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда" 2018 року — 39,2 млн гривень, а друге — перша частина "Дюни" у 2021 році — 34,3 млн гривень за перший вікенд.

А от за перший тиждень у світовому прокаті стрічка Вільнева зібрала 178,5 млн доларів.

Тільки у прокаті в США "Дюна: Частина друга" зібрала 81,5 млн доларів за перший тиждень — це найкращі касові збори за перший вікенд із часу виходу в жовтні концертного фільму Тейлор Свіфт The Eras Tour.

Хоча Warner Bros. офіційно прогнозувала значно менші збори — за перший вікенд очікували 65 млн доларів.

Оцінка фільму на ресурсі Rotten Tomatoes становить 94 %, на сайті CinemaScore — "A".

Прокат стрічки "Дюна: Частина друга" триває.

Про що фільм "Дюна"

"Дюна: Частина друга" Дені Вільнева починається з того місця, де закінчився перший фільм "Дюна", і базується приблизно на другій половині науково-фантастичного роману Френка Герберта.

Фільм розповідає про міфічну подорож Пола Атріда та фременів на шляху помсти заколотникам, які знищили його родину. Між коханням усього свого життя та долею відомого всесвіту герой обирає боротьбу проти жахливого майбутнього, яке лиш він може передбачити.

дюна у кінопрокаті
Кадр із фільму. Фото: 2024 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved

Для сиквелу актори повернулися до Будапешта, Абу-Дабі та Йорданії. Частину фільму також знімали в Італії, що стало новим місцем зйомок "Дюни".

Знімання фільму "Дюна: Частина друга" завершилися в грудні 2022 року.

За словами професіоналів з натурних зйомок, "головним викликом для «Дюни: Частина друга» була логістика", оскільки Вільнев не хотів знімати у тих же локаціях, що й першу частину, тому довелося їхати глибше в пустелю, ближче до саудівського кордону. Про це пише Variety.

Ролі у фільмі виконали:

  • Тімоті Шаламе ("Вонка", "Інтерстеллар");
  • Зендея ("Людина-павук: Додому шляху нема");
  • Ребекка Ферґюсон ("Місія неможлива: Розплата");
  • Джош Бролін ("Дедпул");
  • Остін Батлер ("Елвіс");
  • Флоренс П’ю ("Оппенгеймер");
  • Дейв Батіста ("Вартові Галактики");
  • Крістофер Вокен ("Сім психопатів") та інші.

Стрічку знімали за допомогою об'єктивів українського виробництва IronGlass.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок