Новий кіношедевр: що відомо про фільм "Дюна: Частина друга"

Новий кіношедевр: що відомо про фільм "Дюна: Частина друга"

Новий кіношедевр: що відомо про фільм "Дюна: Частина друга"
29 лютого в український кінопрокат виходить фільм "Дюна: Частина друга" — продовження науково-фантастичної історії про Пола Атріда, за культовими романами письменника Френка Герберта. У цьому матеріалі Суспільне Культура розповідає, що відомо про "Дюну: Частина друга" та чому критики так хвалять стрічку. Warner Bros.

29 лютого в український кінопрокат виходить фільм "Дюна: Частина друга" Дені Вільнева — продовження науково-фантастичної історії про Пола Атріда за культовими романами письменника Френка Герберта.

Частина кінокритиків вже подивилися нову частину "Дюни" і називають цей фільм тріумфом та близьким до ідеалу.

У цьому матеріалі Суспільне Культура розповідає, що відомо про "Дюну: Частина друга" та чому критики так хвалять стрічку.

Зірковий акторський склад та нові обличчя

Тімоті Шаламе повернеться до ролі Пола Атріда, спадкоємця знатного дому, якого оголосили месією, а Ребекка Фергюсон, Хав'єр Бардем, Стеллан Скарсгард і Дейв Батиста приєднаються до нього в ролях леді Джесіки, Стілгара, барона Гарконнена і Глоссу Раббана відповідно.

У другій частині героїня Чані також отримає більшу роль, що стане приємною новиною для шанувальників Зендеї.

Новий кіношедевр: що відомо про "Дюна 2"
Фото: кадр з фільму "Дюна 2"/Warner Bros

Після того як Чані активно показували у трейлерах, а Зендея ходила червоними доріжками поруч із Тімоті Шаламе, деякі фанати були розчаровані, коли акторка з'явилася у фільмі лише на сім хвилин. У другій частині цієї проблеми не буде.

Коли Зендею запитали, що її найбільше хвилює в сиквелі, вона пожартувала в інтерв'ю: "Ну, я можу бути там подовше, що круто".

Імператор Шаддам IV, якого зіграє Крістофер Вокен, є одним з найбільш очікуваних персонажів "Дюни: Частина друга". Проте для багатьох фанатів франшизи ця честь відходить Фейду-Рауті Г

арконнену або принцесі Ірулан, яких зіграють Остін Батлер та Флоренс П'ю відповідно.

Новий кіношедевр: що відомо про "Дюна 2"
Фото: кадр з фільму "Дюна 2"/Warner Bros

"Це той випадок, коли поганий хлопець у світі не відчуває, що він поганий хлопець. Він відчуває себе героєм власної історії", — розповів Остін Батлер.

Окрім того, актор провів місяці тренувань з "морськими котиками", щоб фізично підготуватися до ролі, тому, без сумніву, він більш ніж готовий до кульмінаційного бою на ножах Пола і Фейда-Раути.

Новий кіношедевр: що відомо про "Дюна 2"
Фото: кадр з фільму "Дюна 2"/Warner Bros

Тим часом, леді Марго, доброчесну дружину графа Гасіміра Фенрінга, зіграє Леа Сейду. Тім Блейк Нельсон також приєднався до акторського складу в неназваній ролі.

За кілька тижнів до світового прокату фільму, на подив багатьох, Аня Тейлор-Джой оголосила про свою роль у "Дюні 2". Прогулюючись червоною доріжкою на прем'єрі фільму, Тейлор-Джой розповіла, що вона зіграє невелику, але важливу роль у довгоочікуваній адаптації Френка Герберта. Хоча її роль досі невідома, ходять чутки, що вона зіграє сестру Пола, Алію.

Новий кіношедевр: що відомо про "Дюну 2"
Аня Тейлор-Джой на світовій прем’єрі фільму "Дюна: Частина друга" на Лестер-сквер 15 лютого 2024 року в Лондоні. Фото: Mike Marsland/WireImage/Getty Images

Фільм покаже епічні поєдинки, а Шаламе буде кататися на піщаних червах

Шанувальники роману Герберта зазначають, що "Дюна: Частина перша" охоплює лише приблизно дві третини першого тому, а це означає, що для сиквелу залишилося багато матеріалу.

Перший фільм закінчився тим, що Пол приєднався до фременів з наміром принести мир на Арракіс.

Другий фільм продовжиться рівно з того місця, на якому закінчилася перша частина, тож можна стверджувати, що глядачі стануть свідками приходу Пола до влади. Коли звістка про його велич доходить до барона Гарконнена та Імператора, вони збирають флоти навколо пустельної планети, і Пол веде фременів у бій на гігантських піщаних червах під прикриттям електричної бурі.

Новий кіношедевр: що відомо про "Дюна 2"
Фото: кадр з фільму "Дюна 2"/Warner Bros

"Дюна: Частина друга": деталі сюжету

"Дюна: Частина друга" починається з того місця, де закінчився перший фільм "Дюна", і базується приблизно на другій половині науково-фантастичного роману Герберта. Згідно з офіційним синопсисом фільму:

"«Дюна: Частина друга» досліджує міфічну подорож Пола Атріда (Шаламе), який об'єднується з Чані (Зендея) та фременами, щоб помститися змовникам, які знищили його родину, на шляху війни. Зіткнувшись з вибором між коханням всього свого життя і долею відомого всесвіту, він намагається запобігти жахливому майбутньому, яке тільки він може передбачити".

Режисер Дені Вільнев розповідав, що сиквел буде "набагато більше схожий на бойовик":

"Це дозволило мені — оскільки історія в певному сенсі простіша — заглибитися та дослідити більше і культуру фременів, і культуру Гарконненів", — сказав він.

Де проходили зйомки

Для зйомок сиквелу актори повернулися до Будапешта, Абу-Дабі та Йорданії. Частину фільму також знімали в Італії, що стало новим місцем зйомок "Дюни".

Зйомки фільму "Дюна: Частина друга" завершилися в грудні 2022 року, і актор Бролін зафіксував цей момент в Instagram.

"Дюна зробила це", — написав він поряд із дзеркальним селфі.

Що говорять критики

Після перших закритих показів рейтинг "Дюни: Частина друга" становить 98 % на сайті Rotten Tomatoes (зі 130 рецензій).

Видання Independent оцінило новий фільм у п'ять зірок і заявило, що він "не схожий на жоден інший блокбастер, який коли-небудь існував".

Новий кіношедевр: що відомо про "Дюна 2"
Фото: кадр з фільму "Дюна 2"/Warner Bros

Кінокритикиня Кларисса Лафрі зазначила, що фільм став "остаточною віддачею великої авантюри 2021року, коли режисер Дені Вільньов вирішив екранізувати половину фундаментального науково-фантастичного роману Френка Герберта, не маючи жодних гарантій, що коли-небудь буде знято продовження".

У Rolling Stone заявили, що майже тригодинний другий фільм — це "те, як виглядає справжній науково-фантастичний епос", і що фільм "більший, сміливіший і кращий за першу частину".

Відзначають також й акторські роботи. The Hollywood Reporter схвально відгукнулися про гру Шаламе, зазначивши, що він "позбувся хлоп'ячої невинності першого фільму заради темнішого, складнішого образу".

Чи будуть ще фільми про "Дюну"

Хоча режисер Дені Вільнев говорив про бажання розповісти історію у двох частинах, він також зазначав, що "завжди уявляв собі три фільми" і був би зацікавлений в адаптації сиквелу Герберта 1969 року "Месія Дюни".

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок