Ватикан розпочне вакцинацію від COVID-19 після Нового року

Ватикан розпочне вакцинацію від COVID-19 після Нового року

Ватикан розпочне вакцинацію від COVID-19 після Нового року
. Associated Press

З перших місяців нового року у Ватикані почнеться вакцинація від СOVID-19. Влада вирішила використовувати вакцину Pfizer. Щепленнями охоплять жителів міста-держави, співробітників ватиканських установ і членів їх сімей, на яких поширюється ватиканський медичний поліс

Про це повідомляє Vatican News.

"Щеплення проти коронавірусу поки не будуть робити неповнолітнім, крім особливих випадків, тому що для цієї вікової категорії ще не були проведені дослідження. Вакцинація проводитиметься не тільки для захисту власного здоров'я, а й для захисту здоров'я інших людей", — заявив директор Управління охорони здоров'я та гігієни професор Андреа Арканджелі.

За його словами, влада Ватикану вирішила використовувати вакцину фармацевтичної компанії Pfizer, але в майбутньому не виключає можливість застосування й інших вакцин, ефективність і повна безпека яких буде доведена.

"Ця вакцина (Pfizer) показала високу ефективність, 95 %. Зараз це єдина вакцина, яка отримала схвалення представників європейських і американських санітарних установ", — зазначив Арканджелі.

Що стосується побічних ефектів, директор Управління охорони здоров'я та гігієни додав, що всі вакцини можуть призводити до побічних ефектів, які обмежуються переважно болем і набряканням у місці ін'єкції. У деяких випадках може підвищитися температура тіла і виникнути головний біль. Вакцина проти СOVID-19 теж може викликати такі ускладнення. Він також зазначив, що у разі наявності алергії перед будь-яким щепленням необхідно порадитися з лікарем.

Що відомо

  • 14 грудня у США почалася вакцинація від коронавірусу. Першою щеплення зробили медсестрі інтенсивної терапії Єврейського медичного центру у Нью-Йорку Сандрі Ліндсей.
  • Велика Британія розпочала вакцинацію від COVID-19 вакциною від компанії Pfizer/BioNTech. Першою її отримала 90-річна жінка.
  • Представники Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) запевняють, що у питанні вакцинації від коронавірусу Україна перебуває серед пріоритетних напрямків.
  • Ізраїль отримав першу партію вакцини від COVID-19
  • Міністерство охорони здоров’я Канади затвердило вакцину проти COVID-19 від Pfizer.
На початок