Повного локдауну не буде. Шмигаль розповів про плани щодо посилення карантину

Повного локдауну не буде. Шмигаль розповів про плани щодо посилення карантину

Повного локдауну не буде. Шмигаль розповів про плани щодо посилення карантину
. УНІАН

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що уряд продовжує розглядати варіант введення "карантину вихідного дня", оскільки Україна не може собі дозволити повного локдауну.

"Щодо посилення карантину так званого "вихідного дня". Цю тему обговорюють на рівні різних робочих груп, експертів, суспільства. Ми не маємо права і не можемо собі дозволити повного локдауну", — сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній раді.

Шмигаль додав, що якщо уряд підійде до рішення запроваджувати "карантин вихідного дня", міністерство охорони здоров'я окремо і детально поінформує та проконсультується щодо такої ініціативи з народними депутатами і науковими установами.

5 листопада міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні можуть ввести "карантин вихідного дня" з 14 листопада у зв’язку зі зростанням кількості хворих на COVID-19. Якщо його запровадять, буде обмежено роботу торговельно-розважальних центрів, фудкорти в ТРЦ, а ресторанам та кафе дозволять працювати тільки на виніс.

Що відомо

  • Станом на ранок 6 листопада в Україні підтверджено 9721 нових випадків COVID-19, летальних випадків за добу — 201, одужали 10 762 людини, що є рекордною кількістю.
  • Уряд ухвалив рішення щодо продовження адаптивного карантину в Україні до 31 грудня 2020 року.
  • На початку жовтня керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Ярно Хабіхт заявив, що до кінця року в країні щодня виявлятимуть 7-9 тисяч нових хворих на COVID-19.
  • Генеральний директор Всесвітньої організації з охорони здоров'я заявив, що світ перебуває у критичній точці пандемії, а швидкість поширення вірусу в деяких країнах стала надто високою.
  • Очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов закликав Верховну раду підтримати законопроєкт про посилення відповідальності за відсутність маски. Зокрема про введення штрафів та можливість накладати санкції на порушників одразу на місцях.
  • Міністерство охорони здоров’я оновило стандарти надання медичної допомоги при COVID-19. Зокрема у міністерстві змінили критерії шпиталізації, визначення одужання та ступеню важкості перебігу захворювання.
На початок