ВООЗ закликали відновити масковий режим

ВООЗ закликали відновити масковий режим

Коронавірус, ВООЗ, маски
Діти на вулицях в та без масок. Фото: УНІАН

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоровʼя Гебреїсус Тедрос Аданом закликав продовжувати носити захисні маски та дотримуватися соціальної дистанції для уникнення зараження на COVID-19. Останні часом зросли випадки зараження на коронавірус у світі.

Про це посадовець написав у соцмережі Х (раніше Twitter).

"Захворювання дихальних шляхів, спричинені COVID19, грипом та іншими патогенами, зростають у багатьох країнах протягом кількох тижнів, і очікується, що це продовжиться після останніх свят", — йдеться в повідомленні.

Голова ВООЗ дав поради громадянам та урядам країн через ситуацію. Серед них, зокрема, йдеться про маски, вакцинацію та тестування.

"Продовжуйте використовувати маски, вентиляцію та дистанцію, щоб зменшити вплив, і переконайтеся, що ви та ваші близькі зробили щеплення проти COVID-19 та грипу", — пише Гебрейєсус.

В організації закликають владу країн надати доступ до надійних тестів, методів лікування та вакцин. Особливо тим, хто входить до "зони ризику"

Що відомо про коронавірус

У 2020 році ВООЗ назвала поширення COVID-19 світовою пандемією. Тоді від коронавірусу помирав кожен 50-й хворий в усіх вікових групах, нині смертність значно скоротилася.

За даними лікарів, загалом за час пандемії у світі через хворобу померло 6,8 млн людей у світі, з них понад 111 тисяч — в Україні.

Як заявив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, COVID-19 "має перейти до сезонних захворювань" та циркулюватиме як звичайний грип. Офіційно пандемія Коронавірусу у світі завершилася 5 травня 2023 року.

На початок