В Індії знайшли жовту черепаху з рідкісною мутацією. Місцеві проголосили її втіленням Вішну

В Індії знайшли жовту черепаху з рідкісною мутацією. Місцеві проголосили її втіленням Вішну

В Індії знайшли жовту черепаху з рідкісною мутацією. Місцеві проголосили її втіленням Вішну
. Twitter

В Індії знайшли черепаху, народжену з рідкісною генетичною мутацією, через яку у неї з'явився золотий панцир. Місцеві мешканці проголосили плазуна "втіленням бога Вішну".

Як повідомляє New York Post, черепаху знайшли у штаті Західна Бенгалія, врятувавши її зі ставка у місті Бардхаман.

"Сьогодні (27 жовтня — ред.) жовту черепаху врятували зі ставка в Бардхамані. Це один з видів індійської лопатевої черепахи, які рідко зустрічаються", — написав працівник Лісової служби Індії Дебашіш Шарма у Twitter.

Цей твіт став вірусним і станом на вечір 5 листопада набрав понад 7,9 тисяч лайків. Деякі коментатори порівняли зовнішній вигляд черепахи із чізбургером, млинцями, персонажем з Маріо або шматком сиру.

Обстеживши і сфотографувавши черепаху, дослідники випустили її до дикої природи. За словами експерта з рептилій Камала Девкота, такі тварини мають значну релігійну і культурну цінність. Вважається, що вони є втіленням бога Вішну, через що місцеві індійці проголосили її втіленням цього божества.

Довідка. Лопатева черепаха плямиста — вид індійських черепах, який має три підвиди. Їх загальна довжина сягає 37 см. Голова товста та широка. Ніс короткий, губи дуже м'ясисті. Панцир округлий, порівняно високий. При небезпеці черепаха змикається, вкриваючи голову та передні лапи. Забарвлена у зеленувато—коричневий колір з жовтими плямами. Звідси походить назва цієї черепахи.

Черепаха полюбляє ставки, річки, озера. Активна вночі, є дуже обережною. Харчується рибою, земноводними, особливо жабами, молюсками, водяними рослинами, травою. Самиці відкладають від 2 до 16 яєць, інколи до 40. За сезон буває від 2 до 3 кладок. Розвиток черепашенят у яйці відбувається повільно і триває від 9 до 15 місяців. Широко вживається в їжу місцевими жителями. Часто тримається у тераріумах, на відміну від інших своїх родичів, ніколи не кусається.

Читайте також

Черепаха кілька місяців проходила реабілітацію на візку з Lego в зоопарку США

"Урятував свій вид". В Еквадорі відправили "на пенсію" сторічного самця черепахи

На початок