Черепаха кілька місяців проходила реабілітацію на візку з Lego в зоопарку США

Черепаха кілька місяців проходила реабілітацію на візку з Lego в зоопарку США

Черепаха кілька місяців проходила реабілітацію на візку з Lego в зоопарку США
. Marylandzoo

Ветеринари зоопарку в американському штаті Меріленд вилікували східну коробчату черепаху за допомогою інвалідного візка з Lego. Після цього тварина повернулася у своє природне місце існування в парку Балтімор Друїд Хілл.

Як повідомляє пресслужба зоопарку, через те, що черепахи відновлюються набагато довше, ніж інші тварини, їх довелося провести на візку всю зиму та весну 2019 року і наразі повністю оговталася від тяжких травм. За словами ветеринарів, тварину знайшли у мерілендському парку у 2018 році. У неї була сильно пошкоджена нижня поверхня панцира. Лікарям довелося придумати спосіб, щоб черепаха не торкалася ним землі та рани змогли загоїтися.

Їй провели хірургічну операцію, під час якої на панцир встановили пластини, застібку і дріт для кріплення фрагментів. Щоб тварина могла рухатися, один з ветеринарів звернувся до свого друга по допомогу — той запропонував коляску з конструктора з чотирма колесами.

В американському зоопарку черепаха кілька місяців проходила реабілітацію на візку з Lego
Черепаха після одужання. Marylandzoo

Імпровізований інвалідний візок виготовили за індивідуальним замовленням. Завдяки йому тварина силою своїх передніх ніг відштовхувала свій унікальний транспорт для переміщень. У зоопарку тварина отримала прізвисько Lego-черепаха.

Що відомо

  • В еквадорській провінції Галапагос "пішов на пенсію" сторічний самець гігантської черепахи Дієго. Саме йому приписували порятунок свого виду від вимирання завдяки потужному лібідо.
На початок