Події 2023-го року на Полтавщині у світлинах: фоторепортажі Суспільного

Події 2023-го року на Полтавщині у світлинах: фоторепортажі Суспільного

Чим запам’ятався 2023-й рік для Полтавщини: фотографії
Події 2023-го року у фотографіях. Фото і колаж: Суспільне Полтава

Суспільне зібрало п’ять подій 2023-го року у Полтавській області, аби нагадати про них у світлинах. Це, зокрема, обстріл Миргорода, прощання із загиблими пілотами та демонтаж пам’ятника Зигіну.

Відкриття модульного містечка для ВПО

У Полтаві 22 липня відкрили модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб. Першими туди заселили понад 80 людей.

Модульні конструкції отримали як гуманітарну допомогу з Польщі та Великої Британії. А облаштували тимчасове житло для переселенців на території одного з обласних медзакладів.

Демонтаж пам’ятника Зигіну

Монумент на честь радянського військового часів Другої світової війни Олексія Зигіна демонтували 4 серпня у Полтаві. Для цього працівники комунального підприємства "Декоративні культури" використовували спеціальну техніку.

Олексія Зигіна вважають визволителем Полтави, однак це неправда, розповідав Суспільному представник Інституту національної пам’яті у регіоні Олег Пустовгар.

Прощання із загиблими екіпажами вертольотів

1 вересня у Полтавській області влаштували прощання із екіпажами двох гелікоптерів, які 29 серпня розбилися у Донецькій області. Це чотири пілоти та два бортових техніки із 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського.

Зібралися рідні та знайомі бійців. Панахиду за полеглими захисниками влаштували у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ, що в селі Горбанівка Щербанівської громади.

Російський обстріл Миргорода

У Миргороді 16 жовтня внаслідок обстрілу зазнали пошкоджень понад 70 будинків та квартир. Російські війська випустили по території Полтавщини ракети та БпЛА. Троє людей були травмовані. Це одна родина, яку привалило уламками, коли вони спали у власному помешканні. Тоді чоловік самостійно витягнув з-під завалів дружину та сина.

Облаштування меморіалу на Затуринському кладовищі

На кладовищі у селі Затурине Полтавської громади, де ховають загиблих військових, облаштовують меморіал пам’яті героїв. Також затвердили ескіз дзвіниці, яка стане частиною комплексу. Її планують створювати у другій черзі будівництва навесні 2024-го.

Створення меморіального комплексу на цвинтарі у селі Затурине розпочали у вересні 2023-го. Роботи призупиняють через погодні умови до весни.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок