«Не знаю, як ми залишилися живими»: репортаж про наслідки обстрілу в Миргороді на Полтавщині

«Не знаю, як ми залишилися живими»: репортаж про наслідки обстрілу в Миргороді на Полтавщині

Обстріл Миргорода 16 жовтня
. Суспільне Полтава

У Миргороді внаслідок обстрілу зазнали пошкоджень понад 70 будинків та квартир, крім того, троє людей травмовані. Про це Суспільному розповів голова Миргородської громади Сергій Соломаха. За його словами, потерпілим планують надати матеріальну допомогу.

У триповерховому будинку у Миргороді розбиті майже всі вікна, вивалені склопакети, між поверхами провалилася стеля. Під будинком – авто, засипане склом, поряд – руїни гаража, під якими ще один легковик. Люди розбирають завали після нічної атаки.

"Основне, що у нас було – все було зруйновано. Будемо шукати нову роботу. Перший і другий поверхи – це були офіси. Тут працювали майстри манікюру, косметологи, перукарі. Не все пошкоджене – щось вціліло. Але матеріальних пошкоджень дуже багато. Найголовніше - апарат, на якому я працювала, він вцілів, і що люди живі. Якби це було зранку – це був би кошмар, бо у нас у всіх записи",каже жителька Миргорода Яна Шарпило.

Російські війська обстріляли Полтавщину уночі 16 жовтня ракетами та безпілотними літальними апаратами. Про це у своєму Telrgram-каналі повідомляв голова ОВА Філіп Пронін.

На третьому поверсі будівлі жили її власники.

16 жотвня обстріл Миргороду і завали
На місці обстрілу працювали усі рятувальні служби. Суспільне Полтава

"Прокинувся від того, що не було чим дихати. Розумію, що щось трапилось. Я спочатку подумав, що це пожежа: нічого не було видно, важко дихати, намагався піднятися, але не вийшло. Потім додав зусиль і почав вилазити. До ванни підліз і почув голос дружини із сусідньої спальні з дитиною, що ми тут, нас привалило", — розповідає власник пошкодженого будинку Роман Деркач.

Чоловік витягнув з-під завалів дружину та сина.

«Не знаю, як ми залишилися живими»: репортаж про наслідки обстрілу в Миргороді на Полтавщині
Зруйнована будівля у Миргороді після обстрілу. Суспільне Полтава

"Почула я свист – це моментально, це було кілька секунд. Свист – і воно все пішло по стінах, по вікнах, розсипалося все. Живого місця не лишилось. Не знаю, як ми залишилися живими. Чоловіка побачила - він увесь в крові, абсолютно. Я не знаю, як він вижив. На нього обвалилася стіна, вікно. У даний момент це шок, я не вірю, що це з нами сталося. Такі розрухи - я не вірю. В це не хочеться вірити",говорить власниця пошкодженого будинку Вікторія Деркач.

Родину до лікарні привезли цієї ночі.

"Так як я житель Миргорода, вибух я почув близько першої ночі. Зателефонував мені черговий лікар о 1:40, і в цей час він повідомив вже, що привезли трьох потерпілих. Травми в них не тяжкі. В усіх – струс головного мозку, у чоловіка – осколкові ураження плеча, підборіддя, сідниць", розповідає директор Миргородської лікарні інтенсивного лікування Віктор Харченко.

Вибухи у Миргорді
Вибухова хвиля пошкодила десятки будинків. Суспільне Полтава

Інші будівлі на вулиці та поблизу також пошкоджені. Усього зазнало руйнувань понад сім десятків будинків чи квартир, розповів Суспільному голова Миргородської громади Сергій Соломаха.

Як розповів Суспільному голова Миргородської громади Сергій Соломаха, потерпілим внаслідок обстрілу планують спрямувати матеріальну допомогу, та на яку суму – поки не відомо. Відповідні рішення ухвалюватимуть на засіданні виконавчого комітету Миргородської міськради.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок