Українські волонтери зняли документальний серіал про відбудову Чернігівщини

Українські волонтери зняли документальний серіал про відбудову Чернігівщини

Українські волонтери зняли документальний серіал про відбудову Чернігівщини
. Кадр із серіалу "Село і люди". Скриншот із відео

У межах проєкту організації Repair Together, яка залучає волонтерів для відновлення зруйнованих сіл, створюють документальний серіал про відбудову Чернігівщини. Уже оприлюднили першу серію.

"Яка найголосніша кінопрем’єра осені? Останній сезон Sex Education? Чи, може, продовження «Дюни»? Ні, це серіал про ІНБУТ «Село та люди»"! — йдеться в описі.

У серіалі показують будні волонтерів та життя села. Уже випустили перший 20-хвилинний епізод, де, зокрема, розповідають історію виконроба Овена, який приїхав відбудовувати Чернігівську область з Ірландії.

Режисером серіалу став один із засновників проєкту Repair Together Олександр Кучинський.

Repair Together — це волонтерська організація, яка займається відновленням зруйнованих сіл.

Учасники ініціативи їздять деокупованими селами України та допомагають місцевим жителям приводити до ладу те, що залишилося від їхніх зруйнованих домівок. Організатори через соцмережі збирають охочих та вихідними відвозять їх із Києва на толоку. Наразі вони працюють на Чернігівщині.

На сьогодні волонтери вже відбудували 7 повністю зруйнованих будинків, відремонтували ще 20 власними силами та скоординували ремонти й відновлення 49 — із залученням міжнародних фондів. Загалом долучили до відбудови понад 4000 волонтерів.

Влітку 2023-го запустили інтернаціональний будівельний табір, який триватиме до 10 жовтня. За цей час планують збудувати мінімум 9 осель на місці зруйнованих будинків в Іванківській громаді.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок