"Україна — моя друга батьківщина". На Кіровоградщині вчитель родом з Куби влаштовує безкоштовні спортивні заняття

"Україна — моя друга батьківщина". На Кіровоградщині вчитель родом з Куби влаштовує безкоштовні спортивні заняття

"Україна — моя друга батьківщина". На Кіровоградщині вчитель родом з Куби влаштовує безкоштовні спортивні заняття
Аріель Фідальго Поррата на заняттях зі школярами. Фото: Суспільне Кропивницький

У місті Помічна Кіровоградської області вчитель фізкультури влаштовує безкоштовні спортивні заняття для дітей й дорослих. Всі охочі займаються баскетболом, волейболом та настільним тенісом. Учитель родом з Куби.

Аріель Фідальго Поррата вперше приїхав в Україну в 1986 році. Ще вдома на Кубі почав займатися баскетболом. Навчався в одеській академії харчових технологій і там грав за збірну студентську команду. Потім закінчив факультет фізичного виховання в тодішньому Кіровограді. Одружився й залишився з родиною в Помічній. Каже, що любить Україну, як і Кубу.

"Це друга моя Батьківщина, тут вже і діти, і внуки".

Аріель Фідальго Поррата
Аріель Фідальго Поррата. Фото: Суспільне Кропивницький

За словами вчителя, йому пропонували переїхати в інше місто, але він не захотів. Працює 21 рік у помічнянському ліцеї. І далі займається улюбленим баскетболом. Також разом з колегами створив ігровий спортивний клуб. Заняття безкоштовні. Там усі охочі грають у баскетбол, волейбол та настільний теніс.

"До нас приходять і дітки, і підлітки, і дорослі. Внесків у нас немає. Тому ми шукаємо спонсорів, різні можливості, щоб був інвентар. Окрім занять баскетболом, ми стараємось розвантажити дітей і психологічно та емоційно".

Учні Аріеля Фідальго Поррата
Учні Аріеля Фідальго Поррата. Фото: Суспільне Кропивницький

Вихованці Аріеля Фідальго Поррата — часті переможці обласних змагань. Торік на спартакіаді посіли перше місце й отримали право виступати в Києві на чемпіонаті України з баскетболу три на три. Є учні, які грають у вищій лізі України.

Безкоштовні спортивні заняття в місті Помічна
Безкоштовні спортивні заняття в місті Помічна. Фото: Суспільне Кропивницький

Одна з колишніх вихованок Аріеля Фідальго Поррата — Альона Кравченко. До тренера на заняття прийшла в п'ятому класі. Тепер також тренує дітей у школі й ігровому клубі.

"І з тих пір не завершую цю кар’єру. Завдяки йому я пішла вчитися на вчителя фізичної культури".

На початок