НМТ: додаткова реєстрація для тих, хто пропустив основний період

НМТ: додаткова реєстрація для тих, хто пропустив основний період

нмт, клас, реєстрація на нмт
Додаткова реєстрація стартувала 10 травня. Фото: Суспільне Кропивницький

З 10 по 15 травня відбуватиметься додаткова реєстрація на Національний мультипредметний тест для тих, хто з поважних причин не зміг зареєструватися в основний період.

Про це Суспільному розповів директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анатолій Анісімов.

Серед можливих причин, коли абітурієнти могли пропустити основний період реєстрації, назвав хворобу, від'їзд чи відсутність потрібних документів. В цей додатковий період реєстрації можна зареєструватися лише на додаткову сесію.

Основна сесія НМТ відбудеться з 14 травня по 25 червня. На Кіровоградщині зареєструвалися 6686 учасників, розповіла Суспільному завідувачка центру оцінювання якості освіти Любов Корж

Найбільше абітурієнтів хочуть здавати англійську мову, другою йде біологія, потому географія та українська література. Найменше – фізику, хімію й іноземні мови, які не так популярні, як англійська – це французька та іспанська.

Що відомо про НМТ-2024

Цього року вступники складатимуть три обов’язкових предмети – українську мову, математику та історію України. Торік було два. Четвертий предмет вибиратимуть з-поміж біології, фізики, хімії, географії, української літератури, англійської, французької, німецької чи іспанської мов. На виконання завдань матимуть чотири години. Після двох годин буде 20-хвилинна перерва.

На початок