Скільки дітей на окупованих територіях Луганщини навчаються онлайн в українських школах

Скільки дітей на окупованих територіях Луганщини навчаються онлайн в українських школах

Скільки дітей на окупованих територіях Луганщини навчаються онлайн в українських школах
. Учень під час онлайн-уроку під час карантину в Києві, 29 березня 2020 р. Фото Ковальчук Віктор / УНІАН

На окупованій частині Луганської області більш як шість тисяч дітей продовжують навчання онлайн в українській школі. Про це в інтерв'ю Суспільному розповів начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

"Ці діти, продовжують навчання з нами онлайн, і наші вчителі їх навчають. Так не кожен день в них вдається вийти онлайн на навчання, тому що їх реально шукають. Ми щоденно отримуємо інформацію, що ходять, шукають, наших дітей", — каже Лисогор.

Як ми вже спілкувались з однією людиною, він каже: "під ковдрою малий в навушниках виходить в ефір". Там є інтернет, вони виходять, навчаються, але на них при цьому тиснуть, ловлять малих. Вони там шукають інші можливості, через інші месенджери заходити. Ловлять, вишукують, змушують дітей ходити в російську школу. А діти після цього можуть ще й проходити наші онлайн уроки.

За словами начальника ОВА, цьогоріч є рішення про те, що діти, які закінчують, 9-11 класи отримають посвідчення.

"Вони будуть у нас виготовлені, тому що діти, склали іспити", — підсумував Артем Лисогор.

Що відомо про "освіту" на окупованій РФ Луганщині

Батьків школярів, які залишаються в окупованому Сватівському районі на Луганщини, змушують відправляти дітей на очне навчання. Про це Суспільному розповіли переселенці з окупованих населених пунктів, які підтримують зв'язок із рідними. Від початку вересня діти в школах навчались дистанційно, але окупаційна влада останнім часом вимагає присутності учнів у закладі.

В окупованому Новопскові окупаційна адміністрація погрожує батькам, чиї діти не відвідують школу, позбавленням батьківських прав.

На Луганщині російські окупанти зруйнували понад 160 закладів освіти.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок