Як діти на окупованих територіях Луганщини навчаються онлайн в українських школах

Як діти на окупованих територіях Луганщини навчаються онлайн в українських школах

Як діти на окупованих територіях Луганщини навчаються онлайн в українських школах
. Фото: Pexels

Понад вісім тисяч школярів, які залишились на тимчасово окупованих територіях Луганщини, навчаються в українських школах онлайн. Про це Суспільному повідомив керівник департаменту освіти та науки в Луганській області Юрій Стецюк. Як проходять уроки та який атестат отримають випускники — у матеріалі Суспільного.

Жителька окупованої території Маргарита розповіла Суспільному, як навчаються діти, коли тимчасово немає світла або інтернету. Син жінки проживає на окупованій території та від початку навчального року дистанційно займається в рідній українській школі.

“Коли у нас, наприклад, проходять уроки, а у нас немає світла або інтернету, усі ці завдання, які проходили на уроках, вони залишаються у нашому онлайн кабінеті. Тобто, коли у нас буде інтернет або увімкнуть світло, ми можемо зайти до кабінету і все, що вони робили у класі, ми можемо спокійно опрацювати вдома”, – пояснює Маргарита.

За словами Юрія Стецюка, на тимчасово окупованій частині області залишились понад вісім тисяч школярів. Всі вони мають можливість здобувати освіту в українських школах онлайн. Форми навчання різні. Дистанційно в рідній школі, екстернат, або ж змішана форма.

“Зараз ми навчаємось онлайн. Тут ми до школи зареєструвалися до місцевої, в яку ходили, але ми її не відвідуємо. Вирішили не забирати документи, але зараз ми не відвідуємо цю школу і поки що ніхто не змушує. Я не знаю як по інших школах, але у нас так. Все залежить від директора, є школи, де вимагають довідку про те, чому дитина не ходить до школи. Можуть дзвонити батькам із погрозами. У нас такого немає поки”, – каже Маргарита.

Наразі освітній процес для дітей Луганщини забезпечують понад дві тисячі вчителів. Зокрема – 90 перебувають і нині на окупованій території та продовжують працювати дистанційно.

“Усі заклади загальної середньої освіти наразі працюють за дистанційною формою навчання. Окрім двох спеціалізованих закладів – це спортивний ліцей й військовий ліцей”, – повідомив Юрій Стецюк.

У разі проблем зі зв'язком чи перебоями інтернету, школярі матимуть можливість переглянути уроки та виконати завдання на сайті Всеукраїнської школи онлайн.

“На нашому сайті й дистанційна й екстернатна форма навчання й вони також можуть долучитись до навчання на веб платформі Всеукраїнська школа онлайн, яка працює 24/7 на тиждень. Освітні матеріали є загальнодоступними та безкоштовними, але ми розуміємо, що це наші діти. І якщо вони сьогодні, а вони мають таку можливість нам телефонують, або передають, ми їх закріплюємо за нашими закладами освіти й вони там навчаються”, – розповів Юрій Стецюк.

За словами Стецюка, усі діти, які навчаються на дистанційній формі навчання, зможуть отримати від Міністерства освіти і науки України дипломи про загальну середню освіту.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Читайте також:

Як Луганський медуніверситет, релокований в Рівне, розпочав новий навчальний рік

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок