Для створення бізнесу. Підприємці Кіровоградщини отримали урядові мікрогранти на майже три мільйони гривень

Для створення бізнесу. Підприємці Кіровоградщини отримали урядові мікрогранти на майже три мільйони гривень

Для створення бізнесу. Підприємці Кіровоградщини отримали урядові мікрогранти на майже три мільйони гривень
Власниця кондитерського магазину у Кропивницькому Ольга Коржнівська отримала урядовий мікрогрант для створення та розвитку бізнесу. . Фото: Суспільне Кропивницький

Тринадцять підприємців на Кіровоградщині отримали урядові мікрогранти для створення та розвитку бізнесу. Про це розповіла Суспільному заступниця директора обласного центру зайнятості Наталя Невідома.

Програма проєкту "єРобота” розпрочала працювати з 1 лютого.

За словами Наталі Невідомої, торік урядові мікрогранти від 50 до 250 тисяч гривень отримали 49 підприємств Кіровоградщини. Цьогоріч з 1 лютого за три місяці 13 підприємців отримали від держави два мільйони 900 тисяч гривень. Це підприємці Кропивницької, Олександрійської, Новоукраїнської, Соколівської громад. Суми, на які претендували підприємці, від 150 до 250 тисяч гривень. "Вони взяли на себе зобов’язання створити по два робочих місця, працевлаштувати найманих працівників і зберігати їх зайнятість протягом двох років. Три роки, сплачуючи податки, таким чином повертаючи державі надану фінансову підтримку, хоча грант є безповоротним".

Заява на отримання урядового мікрогранту подається через портал "Дія”. Отримати його можна один раз. Термін подачі триватиме до 1 грудня.

Власниця магазину, де продають товари для кондитерів, Ольга Коржнівська розповіла, хоче запустити свою лінію виробництва. Вирішила скористатися урядовим мікрогрантом для бізнесу "єРобота". Розробила план і відправила у центр зайнятості. З моменту його подачі до отримання грошей минув місяць. Сказала, умови проєкту виконала. Працевлаштувала двох людей.

Читайте також

  • Дві грантові заявки за тиждень. На Кіровоградщині працює програма "єРобота"
  • Щоб розвивати дітей та державу. Кропивничанка отримала грант на власний бізнес
  • У Кропивницькому переселенці з Сєвєродонецька отримали грант на розвиток бізнесу
  • Підприємець з Кіровоградщини отримав грант на відкриття розважального центру для дітей
  • Підприємство на Кіровоградщині отримало безвідсотковий кредит для бізнесу з обласного бюджету

На початок