США замовили виробництво боєприпасів для України на $522 млн

США замовили виробництво боєприпасів для України на $522 млн

Ствольна артилерія
. Українська самохідна артустановка веде вогонь по російських військах на лінії фронту, Харківськая область, Україна, 24 грудня 2022 р., AP Photo/Evgeniy Maloletka

Уряд США уклав оборонний контракт на суму понад 500 млн доларів на виробництво артилерійських боєприпасів для української армії. Про це повідомляє ABS-CBN News.

Армія США оголосила, що перші боєприпаси на це замовлення мають бути доставлені вже наступного місяця. Контракт фінансується коштом Ініціативи сприяння безпеці України Пентагону.

Заява пролунала на тлі попереджень Києва про те, що українські сили виснажують арсенал.

Розміщене замовлення США на озброєння надсилається двом компаніям Northrop Grumman Systems та Global Military Products. Його загальна вартість становить 522 млн доларів.

У листопаді офіційний представник США заявив, що російські сили стріляють близько 20 000 артилерійських снарядів на день.

Україна використовує від 4000 до 7000 пострілів на день — швидше, ніж можуть виробляти західні союзники, щоб не відставати.

Що відомо про зустріч "Рамштайн" 14 лютого

У Бельгії 14 лютого розпочалась дев’ята зустріч у форматі "Рамштайн". Міністр оборони США Ллойд Остін оприлюднив відео вітання з міністром оборони України Олексієм Резніковим у Брюсселі.

"Завжди приємно зустрічатися з моїм добрим другом та українським колегою, Олексієм Резніковим. Понад 50 країн-учасниць UDCG об'єдналися з вами у боротьбі за суверенітет і самооборону України", — написав Остін.

Напередодні міністр оборони України Резніков повідомив, що серед головних тем "Рамштайну" буде захист неба (із залученням літаків), танкова коаліція, боєприпаси, тренування військових, а також логістика та ремонт техніки. А генсек НАТО Столтенберг заявив, що війна Росії проти України зараз є "змаганням логістики" і закликав країни якомога швидше передавати Україні військову допомогу.

На відкритті контактної групи з питань оборони України виступив міністр оборони США Ллойд Остін. Він зазначив, що у рамках Контактної групи партнери змогли акумулювати 50 мільярдів доларів летальної допомоги для України.

Читайте також

Підзвітність, боєприпаси й ППО. Підсумки дев’ятого "Рамштайну"

На початок