Участь у війні проти України стане для Білорусі самогубством — ГУР

Участь у війні проти України стане для Білорусі самогубством — ГУР

Участь у війні проти України стане для Білорусі самогубством — ГУР
. Фото: Суспільне Рівне

Якщо Білорусь спробує вступити у наземні операції у рамках повномасшабної війни РФ проти України, то це стане для неї самогубством. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Він зазначив, що інформація про те, що Білорусь нібито готує наступ на Україну, поширюється навмисно і переслідують одночасно кілька цілей.

"З одного боку посіяти паніку серед населення, серед українців, в тому числі жителів прикордонних районів і областей. І дезорієнтувати українські сили оборони, розосередити сили, перекинути сили з інших напрямків" — сказав Юсов.

Крім того, за словами представника ГУР, об'єктом і цілями цієї спеціальної психологічної операції інформаційної є сама Білорусь і білоруси.

"Зробити так, щоб заіскрило, і все-таки втягнути саму Білорусь в повномасштабну війну, чого до цього моменту не було", — сказав він.

Юсов зазначив, що зараз важливо розуміти, які цілі перед собою ставить противник і не піддаватися на подібні провокації.

Він також наголосив, що не можна говорити про те, що від режиму Олександра Лукашенка немає загрози.

"Вона є, і Лукашенко допомагає Путіну і зброєю, і боєприпасами, і бронетехнікою. Він надає свій повітряний простір для ударів по Україні, але говорити про те, що в найближчому часі відбудеться повномасштабне вторгнення і втягування Білорусі вже в наземну операцію, сьогодні ми не можемо", — сказав представник ГУР.

Що відомо

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого на території Білорусі були зосереджені десятки тисяч російських військових, частина з яких брала участь у війні на українській території, а також здійснювала ракетні та авіаційні удари.

На початку травня у Білорусі розпочалася раптова перевірка сил реагування. Колони білоруських військ рухалися в бік кордонів Литви і України. 26 травня не визнаний низкою держав світу президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що у Збройних Силах Білорусі планують утворити Південне оперативне командування поблизу кордонів з Україною. У серпні Білорусь знову продовжила військові навчання.

За даними Інституту вивчення війни, Лукашенко, з великою ймовірністю, й далі даватиме Росії доступ до повітряного простору своєї країни, аби висловити підтримку президенту Росії Володимиру Путіну.

27 жовтня повідомлялось, що Білорусь, ймовірно, готується приймати військові ешелони з РФ. 30 жовтня Генштаб повідомив, що РФ перекидає війська в Білорусь.

Читайте також

Дефіцит електрики, ризик повторних обстрілів енергоінфраструктури. 278 день війни. Онлайн

З Білорусі в Україну можуть перекинути окремі підрозділи військ РФ — Генштаб

На початок