Папа Римський порівняв агресію Росії в Україні з Голодомором

Папа Римський порівняв агресію Росії в Україні з Голодомором

Папа Римський порівняв агресію Росії в Україні з Голодомором
. Папа Римський Франциск під час щотижневої аудієнції на площі Святого Петра у Ватикані, 23 листопада 2022 року. Фото: AP

Папа Римський Франциск під час щотижневої аудієнції 23 листопада порівняв війну Росії проти України з "жахливим геноцидом" 1930-х років — Голодомором, що організував диктатор СРСР Йосип Сталін.

Слова понтифіка цитує Reuters.

"Помолимося за жертв цього геноциду і помолимося за стількох українців — дітей, жінок, старих людей, які сьогодні терплять страждання та мучеництво від агресії", — сказав Франциск.

Нещодавно Папа Римський також заявив, що Ватикан готовий зробити все можливе, щоб виступити посередником і покласти край конфлікту між Росією та Україною.

Позиція Папи Римського щодо російського вторгнення в Україну

За час повномасштабного вторгнення РФ в Україну Папу Римського кілька разів критикували за дії чи слова щодо війни. Спочатку Франциск сказав, що біженців з України у світі приймають краще, ніж з інших країн.

Перед католицьким Великоднем у Ватикані вирішили організувати символічне примирення українців і росіян. Під час хресної дороги в Колізеї хрест мали нести українка і росіянка. Ідея зустріла бурхливе обурення в суспільстві та серед вірян, а також українських дипломатів.

24 серпня Папа Римський Франциск заявив, що дочка кремлівського ідеолога Олександра Дугіна Дарія, яку підірвали у Підмосков'ї є "невинною жертвою війни". Посол України у Ватикані Андрій Юраш заявив про розчарування словами понтифіка.

25 серпня Міністерство закордонних справ України запросило апостольського нунція в Україні архиєпископа Вісвалдаса Кулбокаса, щоб висловити йому розчарування словами Папи Римського Франциска про смерть дочки кремлівського ідеолога Олександра Дугіна Дарії.

30 серпня Ватикан відреагував на критику Папи Римського Франциска, через його слова про вбивство дочки російського пропагандиста Олександра Дугіна — Дарії. Там наголосили, що слова Папи слід трактувати, як голос цінностей, а не політичну позиц

Читайте також

Папа Римський просить Бога "поспішити" припинити війну в Україні

Папа Римський заявив, що війну в України не можна вирішити "за допомогою інфантильної логіки зброї"

Чому Папа Римський може помилятися щодо Ураїни — глава УГКЦ про зміну церкви, віру в ЗСУ та заяви Франциска

"Ношу в собі їхній біль" — Папа Римський про ракетні обстріли українських міст

На початок