Росіянина, який образив українок на пляжі Таллінна, позбавили дозволу на проживання в Естонії

Росіянина, який образив українок на пляжі Таллінна, позбавили дозволу на проживання в Естонії

Росіянина, який образив українок на пляжі Таллінна, позбавили дозволу на проживання в Естонії
Естонський прапор. Unsplash

Інцидент ставки в липні 2022 року між російськомовним мешканцем Естонії та українськими туристками. Чоловіка, який влітку образив українок на пляжі Піріта у Таллінні, позбавили довгострокової посвідки на проживання в Естонії.

Про це RusDelfi повідомив керівник служби міграційного нагляду Естонії Райніс Сінікас. За його словами, довгостроковий дозвіл на проживання чоловіка був анульований.

"Минулого тижня ініціатор конфлікту на пляжі Піріта влітку цього року отримав повідомлення про те, що на підставі Закону про іноземців його позбавляють довгострокового посвідчення на проживання. Він має право оскаржити це рішення протягом 10 днів", — розповів Сінікас.

Зазначається, якщо протягом наступних п'яти років за цим чоловіком не буде помічено жодних правопорушень, він зможе подати заяву на довгостроковий дозвіл на проживання, як це передбачено стандартною процедурою.

Конфлікт між місцевим російським чоловіком та українськими дівчатами стався у липні. На відео, виставленому в мережу однієї з потерпілих, видно, як чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, ображає дівчат, висловлюючись нецензурно. За словами дівчат, суть конфлікту полягала в тому, що чоловік вимагав від них говорити "нормально", тобто російською мовою. Сам чоловік у розмові з журналістами пояснив свої грубі слова тим, що жінки його провокували, образивши його рідну мову.

Учасник конфлікту народився в Естонії і має російське громадянство.

Читайте також

Фінляндія підтримує більш жорсткі візові обмеження для росіян — МЗС

Міністр оборони Естонії передав ЗСУ мобільний госпіталь

Візи для росіян в ЄС: низка країн не приймають документи від туристів РФ — ЗМІ

На початок