У Берліні поліція затримала чоловіка, який роздавав українські прапорці, й не дала розгорнути прапор України

У Берліні поліція затримала чоловіка, який роздавав українські прапорці, й не дала розгорнути прапор України

Оновлено
У Берліні поліція затримала чоловіка, який роздавав українські прапорці, й не дала розгорнути прапор України
. Учасники акції намагаються розгорнути прапор України на площі Тірґартен, Берлін, Німеччина, 8 травня 2022 року

Правоохоронці в Берліні 8 травня затримали чоловіка, який роздавав паперові прапорці України на площі Тірґартен, а також не дозволили розгорнути 25-метровий український стяг учасникам проукраїнської акції.

Про це повідомляє Bild.

Момент, коли поліція заборонила розгортати український стяг, зафільмував політик від Християнсько-демократичного союзу Стефан Генневіґ.

Оновлено 23:20. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що забороною демонстрації українських прапорів "Берлін скоїв помилку": "Украй помилково ставитися до них так само, як і до російських символів. Забрати український прапор у мирних протестувальників — це напад на усіх, що нині захищає Європу і Німеччину від російської агресії з цим прапором у руках".

Загалом у Берліні мають відбутися кількадесят заходів до Дня пам’яті й примирення та Дня перемоги над нацизмом (8 і 9 травня). Напередодні тамтешня поліція заборонила демонстрацію воєнної символіки, а також прапорів Росії та України.

Останнє викликало обурення зокрема посла України в Німеччині Андрія Мельника, а також опозиційної політичної сили — Християнсько-демократичного союзу.

Під час покладання квітів до меморіалу загиблим у Другій світовій війні солдатам кілька людей освистали українського посла зі словами "Мельник, геть!" Водночас більшість присутніх, навпаки, підтримали дипломата.

Читайте також: “Україна виживе, свобода і безпека переможуть” — Шольц з нагоди річниці завершення Другої світової війни

Що відомо

  • Німеччина заборонила використання української, а також російської і радянської символіки під час заходів у Берліні, запланованих на 8 і 9 травня у зв’язку з відзначенням перемоги над нацизмом. У такий спосіб німецька поліція хоче уникнути провокацій, пов’язаних із російською агресією проти України.
  • Пізніше поліція Берліна пішла на поступки й дозволила розгортання прапора за погодженням із правоохоронцями, але лише на одну годину й тільки під час заходу, організованого посольством, повідомив "Європейській правді" активіст Олександр Снідалов.
  • Як повідомляв німецький мовник RND, на 8 та 9 травня у Берліні заплановано понад 50 демонстрацій, мітингів та інших заходів. На вулицях міста чергуватимуть 3400 поліцейських.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 74. Текстовий онлайн

В організації лікарів проти ядерної війни виступають проти постачання зброї Україні

Продовольча безпека світу і війна: чи реально відновити експорт зерна з України

"Через напад РФ вплив на психічне здоров’я буде спостерігатися протягом десятиліть" — голова Бюро ВООЗ в Україні

"Заяви Путіна свідчать про ненависть до українського народу" — інтерв’ю з генеральною секретаркою Amnesty International

Біженці, соціальне житло, шахраї — інтерв’ю з речницею Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні

“На вулиці повісили людожера. Люди стояли кілька діб і чекали цього” — щоденник киянки, яка пережила фашистську окупацію

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок