Як забезпечуватимуть житлом тих, хто його втратив на Київщині. Що пропонує влада

Як забезпечуватимуть житлом тих, хто його втратив на Київщині. Що пропонує влада

Як забезпечуватимуть житлом тих, хто його втратив на Київщині. Що пропонує влада
. Олександр Павлюк і Олексій Кулеба, 2 травня 2022 року. Фото: Київська обласна військова адміністрація

Голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк і керівник гуманітарного штабу Олексій Кулеба 2 травня обговорили з найбільшими забудовниками Київщини питання викупу й будівництва житла для людей, які втратили його через агресію РФ.

Про це повідомляє пресслужба голови Київської ОВА.

Передбачається, що влада викупить у забудовників уже готові до введення в експлуатацію квартири (їхня загальна площа становить понад 42 тисячі м²) та забезпечить їх необхідними сантехнікою і меблями.

Крім того, в Ірпені й Бородянці, які найбільше постраждали від агресії РФ, протягом п’яти місяців будуть побудовані два житлові комплекси на 50 тисяч м² кожен. У Київській ОВА запевняють, що місце на будівництво вже підібрали з урахуванням інфраструктури й комунікацій.

Також влада Київщини планує будівництво бомбосховищ, дитячих майданчиків, закладів освіти та іншої соціальної інфраструктури. Кожен забудовник отримає плани проєкту і самостійно вирішуватиме, чи брати в ньому участь.

Читайте також: Житло для евакуйованих. В Україні запустили портал "Там, де вас чекають"

Що відомо

  • Київська область отримала на відновлення інфраструктури 400 мільйонів гривень, розповів в ефірі телеканалу "Київ" заступник очільника Офісу президента Кирило Тимошенко. За його словами, це перша субвенція, кошти якої підуть на максимально швидке відновлення пошкодженого житла.
  • За словами Кирила Тимошенка, на Київщині внаслідок бойових дій були зруйновані понад дві тисячі будівель. Жителі Київської області, які під час війни втратили помешкання можуть зареєструватися для отримання грошової компенсації. Зараз уряд розробляє питання відшкодування.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 68. Текстовий онлайн

Продовольча безпека світу і війна: чи реально відновити експорт зерна з України

Ленд-ліз: як США допомагатимуть Україні перемогти у війні

Чому НАТО не закриває небо та як Україна протистоїть російській авіації та ракетам

Зруйнована "Мрія". Чи вигідно Україні відбудовувати знищений літак

Атаки Росії та перелаштування ринку. Які причини дефіциту пального і що далі

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок