Росії немає чим воювати, їм залишилося ще 2-3 тижні — Арестович

Росії немає чим воювати, їм залишилося ще 2-3 тижні — Арестович

Росії немає чим воювати, їм залишилося ще 2-3 тижні — Арестович
. Російські військові під час навчань в Тамбовській області, фото: Міноборони РФ

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович в єдиному телемарафоні наголосив, що у багатьох містах, де російські війська наступали, тепер — вони перейшли до оборони, їм не вистачає озброєння та людей.

"Приходить час позиційної війни, у багатьох містах, де наступили, вони перейшли до оборони, в обороні вони більш вразливі, ніж у наступі, тому що наступ це ініціатива, як би по-дурацьки вони того не робили. В обороні вони стануть, ми будемо знати, де вони, і зможемо добити їх ракетними артилерійськими авіаційними ударами, партизанами, силами спеціальних операцій. Для нас це вигідніша наступна фаза. І питання в тому, що тоді вони підуть на справжні перемовини, реальні, не безглузді ультиматуми", — розповів Арестович.

Читайте також: Війна — усі останні новини

За його прогнозами з боку росіян буде ще одна спроба наступу: "Але зараз вони на паузі, під Києвом фактично розгромлені, стали в оборону, намагаються тикатися невеликими підрозділами, але ми їх нищимо, і вони спробують кинути резерви на ці напрямки, у яких у них успіх намітився — зона ООС, під Маріуполь, можливо буде Харківщина і може під Київ. А оскільки вони безтолкові, ці резерви поляжуть, але це може зайняти ще 10 днів, тиждень від початку, як їх введуть в бій. Я даю ще 2-3 тижні 3 з половиною їх спроб щось там після паузи активно наступати. Після того вони стануть, як зайчики".

Арестович також додав, що за його даними, білоруська армія не буде брати участь у війні проти України на боці РФ.

"Білоруське командування строчить росіянам відписки і шле своєму власному керівництву, що низький моральний дух, не можемо. Він не низький, просто білоруси розумні люди і роблять раціональний вибір. Уся білоруська армія 45 тисяч осіб, боєздатні, не більше 17, але це за самими оптимістичними оцінками, реально 5,6,7 тисяч. І найбільш боєздатна 103 вітебська повітряно-десантна бригада знаходиться на кордоні з Україною, і там від рядового до офіцера ніхто не хоче брати участь у війні", — розповів Арестович.

Що відомо

  • 11 березня о 14:00 російські військові влаштували провокацію на кордоні України та Білорусі. Російські літаки вилетіли з аеродрому в Білорусі, зайшли на територію України, розвернулись над українськими населеними пунктами, після чого нанесли вогонь по населеному пункту Копані в Білорусі.
  • 11 березня президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся із Путіним. Лукашенко заявив, що Україна нібито готувала напад на Росію та Білорусь. Він приніс Путіну карту, де нібито зображено, куди могли вдарити ЗСУ, якби не "превентивні удари" — повномасштабне вторгнення РФ в Україну.
  • Радник голови Офісу президента Олексій Арестович записав відеозвернення до народу Білорусі після провокації з обстрілом села Копані та закликав не втягувати себе у злочинну авантюру.
  • Військовослужбовці білоруських збройних сил не хочуть брати участь у війні проти України на боці РФ, повідомляли напередодні у Генеральному штабі Збройних сил України. "За наявною інформацією, у ЗС Республіки Білорусь 8 березня 2022 року було проведено внутрішнє анонімне опитування щодо їх готовності взяти участь у бойових діях на боці ЗС РФ. Результати демонструють, що переважна більшість особового складу не готова до участі у війні проти України", — заявили в Генштабі ЗСУ.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну. День сімнадцятий. Онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Через напад Росії загинули чи зазнали травм понад 1400 цивільних українців — ООН

На вулицях росіяни і чеченці. Життя у Гостомелі: розстріли, відсутність їжі, тепла і зв’язку

Щоденники війни. Найстрашніша подорож мого життя

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок