ЄС постачатиме Україні летальну зброю — Боррель

ЄС постачатиме Україні летальну зброю — Боррель

ЄС постачатиме Україні летальну зброю — Боррель
. Верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель. Фото: europarl.europa.eu

Європейський союз вирішив надати Україні летальну зброю на загальну суму 450 мільйонів євро, аби протистояти російській агресії. Ще 50 мільйонів євро буде виділено на нелетальні поставки, такі як паливо та засоби захисту.

Про це повідомив високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель на пресконференції за підсумками позачергової зустрічі міністрів закордонних справ ЄС.

Він зазначив, що це рішення підтримали представники всіх країн ЄС. що є прецедентом в історії Євросоюзу.

"Ми вирішили використати наші можливості для постачання летального озброєння та летальної військової допомоги українській армії на суму в 450 мільйонів євро і ще на 50 мільйонів євро вантажів нелетальної допомоги", — сказав Боррель.

Також він подякував Польщі за те, що вона погодилася стати пунктом для доставлення допомоги Україні.

За словами Борреля, у позачерговому засіданні взяв участь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який поінформував про останні події в Україні.

"Ми прагнемо зробити все можливе, щоб підтримати Україну. Ми стоїмо на боці героїчного українського народу", — написав глава європейської дипломатії у Twitter.

Що відомо

  • Європейський Союз у ніч проти 26 лютого офіційно запровадив санкції проти президента РФ Володимира Путіна та російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова через напад на Україну.
  • Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Євросоюз вирішив повністю закрити повітряний простір для російських літаків.
  • Чеські скаути підготували 55 вантажівок з матеріальною допомогою й доставили її на український кордон. До збору речей долучилися сотні волонтерів.
  • Вранці 27 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що згоден на перемовини з керівництвом Росії в будь-якій країні, звідки не летять ракети, але не в Мінську.
  • В Офісі президента повідомили, що українська делегація зустрінеться з російською на білорусько-українському кордоні.
  • Президент Росії Володимир Путін доручив керівництву Міноборони та Генштабу РФ перевести сили стримування у російській армії в особливий режим несення служби.
  • За майже три доби наступу російських військ на Україну загинули понад 210 людей, зокрема п’ятеро дітей. Понад 1100 людей, зокрема більш як 100 дітей, зазнали поранень або постраждали. Про це Суспільному повідомили в Офісі президента, поділившись зафіксованими випадками порушення Росією гуманітарного права.

Читайте також

Як у світі продовжують підтримувати українців під час війни з Росією — фоторепортажі протестівVol.2.

Підрив нафтобази під Києвом, бої в Харкові та Білорусь. Вторгнення РФ, день четвертий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок