Зеленський погодився на перемовини з Москвою будь-де, звідки не летять ракети

Зеленський погодився на перемовини з Москвою будь-де, звідки не летять ракети

Зеленський погодився на перемовини з Москвою будь-де, звідки не летять ракети
. Суспільне

Президент Володимир Зеленський заявив, що згоден на перемовини з керівництвом Росії в будь-якій країні, звідки не летять ракети, але не в Мінську. Він також звернувся до громадян Білорусі, де 27 лютого проходить конституційний референдум, з тим, щоб зробити свій вибір на підтримку миру.

Про це він заявив під час брифінгу 27 лютого.

Зеленський наголосив, що Київ згоден на перемовини з Москвою у будь-якому місті, "звідки не летять ракети" і що Мінськ для цього не підходить.

"Варшава, Стамбул, Баку — ці міста ми запропонували Росії для ведення переговорів. Та й будь-яке інше місто, звідки не летять ракети в Україну. Але не Мінськ", — сказав у зверненні президент.

Окремо він звернувся до білорусів з тим, що зробити вибір на підтримку миру на конституційному референдумі, який 27 лютого проходить в Білорусі.

"Ці мої слова будуть до громадян Білорусі. Сьогодні всіх вас кличуть на дільниці, щоб проголосувати на референдумі. Це могло б виглядати як звичайний політичний процес, але зараз точно вже не може бути нічого незвичайного. Зараз ухвалюються рішення зовсім іншого рівня", — сказав очільник держави.

"З вашої території війська РФ по Україні запускають крилаті ракети, вбивають наших людей, намагаються підірвати все, що було побудовано десятиліття тому нашими батьками, дідами. І це теж референдум для вас. Ви вирішуєте хто ви, як ви будете дивитися в очі свої сусідам, один одному. А ми ваші сусіди, ми українці. Будьте Білоруссю, а не Росією. Цей вибір ви робите саме сьогодні, саме зараз", — заявив Зеленський.

Крім того, він розповів, що минула ніч в Україні була "жорстокою".

"Знову обстріли, знову бомбардування житлових кварталів, громадянської інфраструктури. Немає жодного на сьогодні об'єкта у країні, який окупанти б не рахували для себе допустимою ціллю", — зазначив він.

За його словами, українська армія та народ будуть боротися стільки, скільки потрібно, щоб звільнити країну.

"Якщо діти вже народжуються в укриттях, навіть коли тривають обстріли, то у ворога немає жодного шансу в цій безперечно народній війні", — підсумував Зеленський.

Що відомо

  • Уранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі. Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні. Верховна рада проголосувала за запровадження воєнного стану.
  • За майже три доби наступу російських військ на Україну загинули понад 210 людей, зокрема п’ятеро дітей. Понад 1100 людей, зокрема більш як 100 дітей, зазнали поранень або постраждали. Про це Суспільному повідомили в Офісі президента, поділившись зафіксованими випадками порушення Росією гуманітарного права.
  • За даними Верховної Ради, у кожен населений пункт України заїхали "сплячі групи" з диверсантів та корегувальників вогню.
  • Близько 01:00 27 лютого у місті Васильків Київської області через влучання військ окупантів зайнялася нафтобаза компані "БРСМ-Нафта". Станом на ранок 27 лютого на базі триває пожежа, однак за даними ДСНС, загрози розповсюдженню вогню немає.
  • Вранці 27 лютого головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що Збройні сили збили крилату ракету, яку було випущено з території Білорусі по Києву.

Читайте також

Обстріли й спроба прориву на Київ. Вторгнення РФ, день третій. Онлайн

Росію відключають від SWIFT: чому це важливо і наскільки серйозно для її економіки

Туреччина закриває Чорне море для російських кораблів. Чим це загрожує РФ

Увесь світ проти Путіна Vol.2. Кім Кардаш’ян, Гаррі Каспаров, Елайджа Вуд та інші підтримують Україну

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок