ЗСУ фіксують переміщення військ РФ вздовж кордону, але збільшення їхньої кількості немає — Залужний

ЗСУ фіксують переміщення військ РФ вздовж кордону, але збільшення їхньої кількості немає — Залужний

ЗСУ фіксують переміщення військ РФ вздовж кордону, але збільшення їхньої кількості немає — Залужний
. mil.gov.ua

Збройні сили України фіксують переміщення російських військ вздовж українського кордону та в Криму. Проте наразі їхня чисельність кардинально не збільшується.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України, генерал-лейтенант Валерій Залужний.

"Ми побачили максимальну кількість, яка є і яка знаходиться постійно в русі, вони змінюють місця дислокації, переміщуються. Це здійснюється від тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і аж до Республіки Білорусь. Так, ми фіксуємо їхнє переміщення. Сказати, що просто зараз відбулось кардинальне їх збільшення, я не можу", — повідомив головнокомандувач.

Він також повідомив, що наразі вздовж українського кордону сконцентровано близько 120 тисяч російських військових, обʼєднаних у 85-87 батальйонно-тактичних груп. Ще 20 батальйонно-тактичних груп знаходяться у постійному русі.

Водночас американський телеканал CBS з посиланням на джерела в американському керівництві повідомив, російські війська перемістили артилерію у бойові позиції для нападу. Про це свідчать супутникові знімки, які мають у своєму розпорядженні США. Крім цього, телеканал повідомляє, що деякі російські підрозділи також висунулися "на атакувальні позиції".

Читайте також

Загроза військового вторгнення Росії в Україну. Оновлення

Військова допомога Україні на тлі загрози з боку Росії. Які країни допомагають озброюватися

Заборона роботи з банками та експорту технологій. Які санкції готують Росії у разі нападу на Україну

УП: за кордоном зараз перебувають 23 депутати. Зеленський закликав їх повернутися протягом доби

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок