Угорщина запровадила державне регулювання цін на продукти

Угорщина запровадила державне регулювання цін на продукти

Угорщина запровадила державне регулювання цін на продукти
. AP

Влада Угорщини ухвалила рішення зафіксувати ціни на шість продуктів харчування на рівні, які спостерігались станом на 15 жовтня 2021 року.

Про це за результатами парламентського засідання 12 січня заявив прем’єр-міністр країни Віктор Орбан.

"Ми вирішили, що втрутимось у ціноутворення шести продуктів: цукру-піску, пшеничного борошна, соняшникової рослинної олії, свинячих окостів, курячих грудок та коров'ячого молока 2,8-відсоткової жирності", — повідомив політик.

За його словами, вартість перелічених продуктів має повернутись на рівень 15 жовтня 2021 року.

"Починаючи з лютого, так має бути у всіх магазинах", — наголосив прем’єр.

Читайте також: Чим обумовлене здорожчання товарів в Україні. Відповідає радник президента з економічних питань

Орбан додав, що уряд вдається до таких заходів задля захисту інтересів громадян на тлі зростання цін на продукти першої необхідності, обумовлених енергетичною кризою в Європі. Він нагадав, що раніше Угорщина обмежила зростання цін на бензин та намагається знизити розміри комунальних платежів.

Що відомо

  • Кабінет міністрів України затвердив рішення про державне регулювання цін на низку соціальних продуктів, серед яких гречка, цукор та яйця.
  • Раніше уряд постановив обмежити на період карантину вартість газу для виробників деяких продовольчих товарів, серед яких – хліб, молоко, олія та курятина.
  • В Україні відпускні ціни виробників на харчові продукти за рік збільшилися на 9-75%, Найбільше зросли середні ціни на соняшникову олію зросли (70%) та цукор (75%).
  • В Україні за рік найбільше виросли ціни на м'ясо, зокрема яловичину, хліб, гречку та яблука. Натомість ціна на борошно та молоко майже не змінилась, а яйця подешевшали майже на три гривні.
  • У вересні 2020 року споживчі ціни підвищилися на 0,5%, зокрема, подорожчали одяг і взуття, житлово-комунальні послуги і послуги, пов'язані з охороною здоров'я і освітою.

Читайте також

Чому українська олія у Польщі дешевша, ніж в Україні. Пояснює експерт

Вигляд, температура зберігання та маркування: як захиститися від зіпсованої їжі. Радить експерт

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок