НСЗУ виплатила майже 400 млн грн медзакладам за проведення щеплень від коронавірусу

НСЗУ виплатила майже 400 млн грн медзакладам за проведення щеплень від коронавірусу

НСЗУ виплатила майже 400 млн грн медзакладам за проведення щеплень від коронавірусу
. Миколаївська ОДА

Національна служба здоров'я України виплатила понад 397 мільйонів гривень медичним закладам за проведення щеплень проти коронавірусу.

Про це повідомила заступник голови НСЗУ Тетяна Бойко на брифінгу 4 листопада, передає кореспондентка Суспільного.

"Наразі в Україні 1 174 медичні заклади мають договори з НСЗУ на проведення вакцинації проти коронавірусу. З них 65 приватних та 14 лікарів-ФОП. Усього з початку вакцинальної кампанії від коронавірусу НСЗУ виплатила понад 397 млн гривень за проведення щеплень. Цю суму отримали 1 174 медзаклади", – сказала Бойко.

Вона зазначила, що лідерами з вакцинації від коронавірусу є місто Київ, яке отримало за вакцинацію понад 62 млн грн, та Дніпропетровська область, яка отримала понад 37 млн грн.

"Вакцинацію проводять мобільні команди або команди, які безпосередньо працюють в пунктах щеплення. Вони отримують оплату за фактичну кількість провакцинованих осіб - 25 грн за першу дозу введення вакцини і 60 грн. – за другу дозу. Інформацію про вакцинацію медики вносять до електронної системи охорони здоров'я, і тільки на підставі цієї інформації НСЗУ платить закладам", – пояснила Бойко.

Читайте також: Українська вакцина від COVID-19. На якому етапі перебуває розробка препарату

Що відомо

  • Від початку вакцинальної кампанії щеплено 10 895 720, з них отримали одну дозу – 10 895 718 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 7 682 891 людина (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 18 578 609 щеплень.
  • За даними ЮНІСЕФ, 54,6% українців не хочуть вакцинуватися від COVID-19, понад 40% невакцинованих українців готові зробити щеплення.
  • Через поширення коронавірусу більшість регіонів України перейшли у "червону" зону, де діють карантинні обмеження, зокрема на пересування в громадському транспорті: обов'язковою для проїзду є наявність COVID-сертифікату про вакцинацію. Київ також із 1 листопада у "червоній" зоні.
  • Кабмін опублікував постанову, якою запровадили "жовті" та "зелені" COVID-сертифікати. "Жовтий" сертифікат має інформацію про перше щеплення, а "зелений" — про повний курс. Європейський Союз офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати у додатку "Дія" відповідають європейським.
  • Усі вакцини проти коронавірусу є ефективними проти важкого перебігу та смерті у разі інфікування будь-яким із відомих штамів SARS-COV-2. Однак, вакциновані люди можуть мати легку форму цього захворювання і заражати нещеплених. Тому важливо отримати повний курс вакцинації максимальній кількості людей.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок