США провалили випробовування гіперзвукової ракети. Що пішло не так

США провалили випробовування гіперзвукової ракети. Що пішло не так

США провалили випробовування гіперзвукової ракети. Що пішло не так
.

21 жовтня Сполучені Штати Америки провели невдалий запуск гіперзвукової ракети великої дальності. Під час випробувань стався збій прискорювача, повідомляє The Drive з посиланням на Пентагон.

Пуск ракети був здійснений з платформи Pacific у штаті Аляска.

"Випробування не відбулося через збій прискорювача. Прискорювач, який був використаний під час тесту, не є частиною гіперзвукової програми та не пов’язаний із гіперзвуковими ракетами великої дальності. Його використали лише для випробувань", – йдеться у заяві речника Пентагону Тіма Гормана.

Розпочато перевірку – представники Міністерства оборони США хочуть визначити причину відмови системи прискорювача. У Пентагоні підкреслюють: постачання гіперзвукової зброї до армії залишається "пріоритетом".

"Департамент впевнений, що він на шляху до розвитку наступальних гіперзвукових озброєнь. Це випробування є частиною поточної серії льотних випробувань, оскільки ми продовжуємо розвивати ці технології", – сказав Горман.

Видання зазначає, що досі невідомо, що стало причиною збою прискорювача.

Що відомо

  • 17 жовтня повідомлялось, що КНР випробовувала ракету, яка здатна нести ядерну зброю. Нібито під час випробувального польоту ракета по низькій орбіті облетіла земну кулю, потім знизилася для враження цілі, але в неї не влучила.
  • Речник Міністерства закордонних справ Китаю Чжао Ліцзянь спростував повідомлення про те, що Китай у серпні 2021 року здійснив запуск гіперзвукового літального апарату. У Пекіні стверджують, що випробовували "космічний апарат".
  • 21 жовтня Військово-морський флот і армія Сполучених Штатів випробували прототипи компонентів гіперзвукової зброї. Три тести пройшли успішно.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок