США провели успішні випробовування прототипів компонентів гіперзвукової зброї

США провели успішні випробовування прототипів компонентів гіперзвукової зброї

США провели успішні випробовування прототипів компонентів гіперзвукової зброї
. АР

Військово-морський флот і армія Сполучених Штатів випробували прототипи компонентів гіперзвукової зброї. Три тести пройшли успішно.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на Пентагон.

"ВМФ і армія проведуть льотні випробування гіперзвукової ракети у 2022 році. Ці випробування продемонстрували передові гіперзвукові технології, можливості систем в робочому середовищі", – повідомили у Пентагоні.

Випробовування проводила американська лабораторія Сандія на базі польотів NASA. Ракета, над розробкою якої працюють американські військові, відноситься до наступального гіперзвукового озброєння великої дальності, пише Reuters.

Журналісти підкреслюють, що випробування відбулися в той же день, коли президент США Джо Байден заявив, що стурбований китайською гіперзвуковою зброєю.

Що відомо

  • 17 жовтня повідомлялось, що КНР випробовувала ракету, яка здатна нести ядерну зброю. Нібито під час випробувального польоту ракета по низькій орбіті облетіла земну кулю, потім знизилася для враження цілі, але в неї не влучила.
  • Речник Міністерства закордонних справ Китаю Чжао Ліцзянь спростував повідомлення про те, що Китай у серпні 2021 року здійснив запуск гіперзвукового літального апарату. У Пекіні стверджують, що випробовували "космічний апарат".

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок