LEGO не маркуватиме іграшки "для дівчаток" та "для хлопчиків" через гендерні стереотипи

LEGO не маркуватиме іграшки "для дівчаток" та "для хлопчиків" через гендерні стереотипи

LEGO не маркуватиме іграшки "для дівчаток" та "для хлопчиків" через гендерні стереотипи
. Фото: AP Photo

Данська компанія LEGO опитала близько 7 тисяч батьків та дітей у віці від шести до 14 років й з'ясувала шкоду дітям від гендерного маркування ігрових наборів.

Про це йдеться у повідомленні компанії від 11 жовтня.

"Дівчатка готові подолати гендерні стереотипи, але суспільство продовжує застосовувати упередження, які гальмують їхній творчий потенціал", — вважають у LEGO.

Там додають, що провели своє дослідження, в якому було опитано близько 7 тисяч батьків та дітей віком від 6 до 14 років у КНР, Чехії, Японії, Польщі, Росії, Великій Британії та США. У компанії зазначають, що на сьогодні необхідно у суспільстві відновлювати уявлення, дії та слова для підтримки творчих можливостей усіх дітей.

Читайте також: У США створили пістолет, який виглядає як зібраний з конструктора LEGO

Як повідомляє The Guardian, після дослідження виробник працює над усуненням "шкідливих гендерних стереотипів" у своїх наборах. Там переконані, що дані показали нерівність і обмеженість "статевих" підходів при виборі іграшок.

Зокрема, близько 71% опитаних хлопчиків побоювалися того, що оточення буде їх висміювати, якщо помітить інтерес до так званих іграшок "для дівчаток". І цей страх супроводжує не тільки дітей, а і їхніх батьків.

"Батьки стурбовані, що їхніх синів будуть дражнити за те, що вони граються з іграшками, "для дівчаток", — розповіла виконавча директорка Інституту з гендерних питань у ЗМІ Мадлен Ді Нонно, яка була співавторкою дослідження.

При цьому дослідники виявили, що дівчатка, граючись в іграшки "для хлопчиків", стають більш впевненими у собі й розширюють спектр своїх можливостей в майбутньому.

Читайте також: Мінкульт направить до бібліотек понад 400 примірників книги з гендерними стереотипами

"Ми докладаємо всіх зусиль, щоб зробити LEGO більш інклюзивним... Зазвичай у LEGO граються в основному хлопчики, але у нас є такі продукти, як LEGO Dots або LEGO City Wildlife Rescue Camp, які спеціально розроблені для хлопчиків і дівчаток", — пояснила директорка з продуктів та маркетингу в LEGO Group Джулія Голдін.

Вона підкреслила, що Lego більше не маркує жоден зі своїх продуктів як "для дівчаток" або "для хлопчиків". Водночас на офіційному сайті компанії покупці не можуть впорядкувати товари за гендерним сортуванням, замість цього їм запропононують добірки за інтересами.

Читайте також: Українські бібліотеки не отримають книгу з гендерними стереотипами. Мінкульт назвав причину

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок