Франція скасовує обов'язкове носіння масок та вулиці та комендантську годину

Франція скасовує обов'язкове носіння масок та вулиці та комендантську годину

Франція скасовує обов'язкове носіння масок та вулиці та комендантську годину
. AP

Уряд Франції скасує вимогу обов'язкового носіння медичної маски на вулиці з 17 червня та комендантську годину з 21 червня через зменшення захворюваності на COVID-19.

Про це повідомляє інформагентство RTL.

За словами прем'єр-міністра Франції Жана Кастекса, ситуація із захворюваністю на COVID-19 у країні покращується "швидше, ніж очікувалося". Успіхи у зниженні кількості нових випадків прем'єр пов'язав з кампанією вакцинації проти СOVID-19. Як наслідок, уряд прийняв рішення про дострокове пом'якшення карантинних обмежень.

Відтак, обов'язкове носіння медичних масок буде на вулицях буде скасоване з 17 червня. Втім, у разі скупчення людей, наприклад, у чергах на ринках чи на спортивних стадіонах, вимога носіння масок залишається чинною. Також залишається чинним обов'язкове носіння масок у приміщеннях та у громадському транспорті.

Крім того, уряд вирішив скасувати комендантську годину в Франції 21 червня замість раніше запланованого 30 червня. Комендантська година забороняла перебування громадян поза своїми помешканнями після 21 години.

Що відомо

  • З травня Франція почала пом'якшувати карантинні обмеження. Зокрема, у країні скасовуються обмеження на внутрішні поїздки, а школи працюватимуть у звичайному режимі.
  • З 24 квітня Франція впровадила десятиденний обов’язковий карантин для громадян, які прибувають з Аргентини, Бразилії, Чилі, Південної Африки та регіону Гвіана через побоювання нових штамів коронавірусу.
  • Уряд Франції повідомляв, що вони досягли найшвидших темпів вакцинації серед країн Європи та вакцинують близько 2,5 мільйона людей на тиждень.
  • Франція з 15 червня розпочне вакцинацію проти COVID-19 всього дорослого населення. З травня відкриється запис на вакцинацію для людей, які мають супутні захворювання.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок