Новий канал Козака заблокували за годину після виходу в ефір, керівництво звинувачує СБУ

Новий канал Козака заблокували за годину після виходу в ефір, керівництво звинувачує СБУ

Новий канал Козака заблокували за годину після виходу в ефір, керівництво звинувачує СБУ
. Оригінальне

Телеканал "Перший Незалежний" був заблокований провайдерами протягом години після його виходу в ефір. Представники каналу назвали це тиском з боку влади та пообіцяли оскаржити блокування.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті телеканалу "112".

"Під тиском влади і правоохоронних органів телеканал "Перший Незалежний" був відключений від мовлення за годину після початку ефіру. Телекомунікаційні та кабельні провайдери, а також супутникові оператори отримали вимогу від СБУ не надавати жодних послуг телеканалу, попри чинні договори і угоди", – повідомляється у її тексті.

Керівництво холдингу назвало блокування незаконним та пообіцяло його оскаржити.

"Ми стверджуємо, що такі дії влади є незаконними та будуть оскаржені. Телеканал "Перший Незалежний" був створений на законних підставах, відповідно до законодавства. Ми закликаємо владу припинити розправу над неугодними ЗМІ та зупинити машину ухвалення політично мотивованих рішень щодо журналістів", – заявили представники каналу.

За їхніми словами, фактична заборона на мовлення каналу не відповідає міжнародно-правовим стандартам свободи слова та мовлення.

Суспільне звернулося по коментар з цього приводу до Служби безпеки, проте поки що не отримало відповіді.

Що відомо

  • 23 лютого стало відомо, що співробітники медіахолдингу Тараса Козака стали власниками львівського каналу "Перший незалежний", який раніше належав Роману Любицькому.
  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти нардепа від "Опозиційної платформи – За життя" Тараса Козака. Також під санкції потрапили канали "112-Україна", "ZIK" та "NewsOne". Їхню трансляцію було припинено за пів години після публікації указу президента.
  • Співробітники Офісу президента назвали законними санкції Ради національної безпеки та оборони проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Натомість Козак назвав блокування каналів "політичною розправою".
  • 19 лютого Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про накладення санкцій на три роки проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. До списку, зокрема, потрапили голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук та його дружина, телеведуча Оксана Марченко. Санкції були введені за фінансування тероризму.
  • Рада національної безпеки і оборони ініціює перевірку договорів страхування та прозорості виплат працівникам телеканалів з холдингу нардепа Тараса Козака, які опинилися під санкціями.
На початок