16 родин, чиє житло було зруйноване атакою "шахеда" у Сумах, зареєструвалися в програмі "єВідновлення"

16 родин, чиє житло було зруйноване атакою "шахеда" у Сумах, зареєструвалися в програмі "єВідновлення"

Будинок у Сумах
Будинок у Сумах, куди влучив "шахед" 13 березня. Суспільне Суми

У Сумах мешканцям квартир, які були пошкоджені ударом "шахеда" у ніч на 13 березня, видали акти комісійного обстеження об’єкта, пошкодженого внаслідок збройної агресії РФ.

Про це повідомили у міськраді.

Акти, які отримали мешканці пошкоджених квартир — документ, який засвідчує, що житло зруйноване, тепер люди мають право зареєструватись в державній програмі "єВідновлення" на порталі "Дія" та отримати сертифікат на придбання житла або на будівництво, повідомили у міськраді. Наразі вже 16 людей зареєструвались в цій програмі. Всього акти про зруйноване майно отримало 27 родин.

За даними міськради, люди, відповідно до отриманого акта про пошкоджене майно, можуть отримати декілька видів допомоги. Перша виплачуватиметься в розмірі 100 тис. грн у зв’язку з тим, що майно зруйноване, друга – призначена для відшкодування витрат на проживання, яку постраждалі отримають у зв’язку з тим, що їм доводиться мешкати в іншому місці. Ця допомога виплачуватиметься до того часу, допоки люди не придбають власне житло, її розмір залежить від складу родини. Також мешканці, чиє житло не придатне для проживання або зруйноване, мають право на оформлення статусу ВПО та відповідні грошові виплати.

Що відомо про атаку "шахеда" у Сумах 13 березня

  • Близько 1:30 ночі 13 березня у Сумах було чути звуки вибуху. В ОВА повідомили, що місто атакував російський безпілотник і влучив у багатоквартирний житловий будинок.
  • Зранку 13 березня міністр внутрішніх справ Клименко, що у Сумах є загиблі. Стало відомо, що з-під завалів врятували 10 людей, п'ятьох довелось діставати з-під бетонних плит.
  • Внаслідок удару було зруйновано два під'їзди, близько 50 квартир пошкоджені.
  • В обід 13 березня рятувальники дістали з-під завалів тіло першої загиблої людини. Ввечері того ж дня деблокували тіло ще одного загиблого.
  • У міськраді повідомляли, що семеро з десяти травмованих унаслідок влучання безпілотника лікуються амбулаторно, твоїх людей госпіталізували.
  • Вдень 14 березня стало відомо, що з-під завалі дістали тіло третьої загиблої людини. Кількість постраждалих зросла до 15 людей, у лікарнях — четверо сумчан, серед яких одна дитина.
  • 14 та 15 березня оголосили днями жалоби за загиблими.
  • Аварійно-пошукові роботи ДСНС тривали 4 дні. Рятувальники шукали тіло дівчини, яка жила на 5 поверсі, але її не вдалося знайти, вона вважається зниклою безвісти.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок