Марта Костюк здобула найбільшу перемогу у кар'єрі та вийшла у півфінал на третьому поспіль турнірі WTA

Марта Костюк здобула найбільшу перемогу у кар'єрі та вийшла у півфінал на третьому поспіль турнірі WTA

Марта Костюк, теніс, WTA, Україна
Марта Костюк. Фото: Robert Prange/Getty Images

Як українка обіграла Коко Гофф.

Марта Костюк вийшла у півфінал турніру WTA 500 у Штутгарті. У чвертьфіналі змагань українська тенісистка обіграла третю ракетку світу Коко Гофф із США.

Костюк — єдина представниця України у Штутгарті. Українка стартувала на турнірі з перемоги у 3-годинному матчі над німкенею Лаурою Зігемунд, а в 1/8 фіналу здійснила камбек проти сьомої ракетки світу Цінь Вень Чжен.

Суперницею Костюк у чвертьфіналі стала чинна чемпіонка US Open Коко Гофф. Тенісистки втретє зустрічались у матчі основної сітки WTA, обидва попередні поєдинки, зокрема в чвертьфіналі Australian Open-2024, у трьох сетах виграла американка.

Як пройшов матч Костюк з Гофф?

  • У першому сеті Костюк двічі відігрувалась після програних подач, однак зробити це утретє їй не вдалось: Гофф повела 5:3 з брейком і зрештою закрила партію, реалізувавши другий сетпойнт.
  • Наступна партія розпочалась з обміну брейками, переможницею у якому спершу виявилась Гофф, що повела 4:2. Однак Костюк зуміла перевернути хід поєдинку: спочатку зрівняла рахунок (4:4), а за переваги 5:4 заробила сетпойнт на подачі американки — і реалізувала його, відновивши паритет за партіями.
  • На початку вирішального сету Костюк не скористалась можливістю повести 2:0 — Гофф відіграла три брейкпойнти. В наступному геймі американка зробила брейк, який Марта невдовзі відіграла.
  • За рахунку 5:4 на свою користь Костюк заробила три матчпойнти на подачі Гофф, але американка усі відіграла. В наступному геймі Гофф зробила брейк, однак Марта зуміла відігратись та перевести сет на тай-брейк.
  • На тай-брейку Костюк заробила чотири матчпойнти, повівши 6:2, Гофф знову відіграла усі, проте зрештою українка забрала два наступні розіграші, а відтак й поєдинок. Костюк реалізувала восьмий матчпойнт та здобула перемогу за 2 години і 50 хвилин.

WTA 500 (Штутгарт, Німеччина). 1/4 фіналу

Марта Костюк (Україна) — Коко Гофф (США, 3) 2:1 (3:6, 6:4, 7:6)

Що означає перемога Костюк?

  • Костюк здобула найбільшу перемогу у кар'єрі, вперше обігравши представницю топ-3. Перед цим особистим рекордом Марти була звитяга над п'ятою ракеткою світу Джессікою Пегулою на турнірі в Сан-Дієго на початку березня 2024 року.
  • Загалом це шоста перемога Костюк над тенісисткою з топ-10 світового рейтингу, третя — у 2024 році.
  • Українка вийшла у півфінал на третьому поспіль турнірі WTA. Перед цим вона дійшла до півфіналу в Індіан-Веллсі (WTA 1000) та до фіналу в Сан-Дієго (WTA 500).
  • У півфіналі Костюк зустрінеться з чинною чемпіонкою Вімблдону Маркетою Вондроушовою із Чехії. В іншому півфінальному матчі зіграють Іга Швьонтек та Єлена Рибакіна — перша та четверта ракетки світу відповідно.
На початок