Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Це було моєю ціллю". Христина Дмитренко встановила рекорд в особистих гонках у першому старті на ЧС з біатлону

"Це було моєю ціллю". Христина Дмитренко встановила рекорд в особистих гонках у першому старті на ЧС з біатлону

Ексклюзивно
Христина Дмитренко - найкраща серед українок у спринті на чемпіонаті світу з біатлону
Христина Дмитренко. Фото: Getty Images

Емоції української біатлоністки в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт.

Христина Дмитренко — дебютантка збірної України на чемпіонаті світу з біатлону. І вже у першій же гонці, жіночому спринті, показала найкращий результат у кар'єрі в особистих стартах на рівні чемпіонату та Кубку світу: фінішувала 12-ю з чистою стрільбою.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор чемпіонату світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки чемпіонату світу на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також місцевих телеканалах Суспільного.

Після двох вогневих рубежів Дмитренко була навіть претенденткою на потрапляння у квіткову церемонію — займала проміжне п'яте місце. Однак на останньому колі програла 48.5 секунд по француженці Жюстін Бреза-Буше, втративши сім позицій.

Сезон 2023/24 — перший для Дмитренко за основну команду збірної України. Перед цим українській біатлоністці вдалося шість разів фінішувати у заліковій зоні, однак до спринту у Новому Месті вона жодного разу не потрапляла до топ-20.

Сама біатлоністка в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт стверджує: ціллю на сезон мала фініш у топ-20 в особистих гонках. І задоволена тому, що це вдалося саме на чемпіонаті світу.

"Цілком задоволена самим результатом, що посіла 12-те місце. Це була моя ціль — дійти у топ-20, рада, що вийшло це зробити на чемпіонаті світу. Але на останньому колі відпрацювала дуже погано: почала дуже різко, але вже на останньому колі мене рубануло. Думала, що треба тримати цей старт, було важко кожен метр дистанції проходити".

Крім високого ходу по дистанції (Дмитренко стала другою найшвидшою серед українок після Юлії Джими), українська біатлоністка ще й закрила всі мішені на стрільбі. Зокрема 24-річна спортсменка відзначила, що на "стійці" була зосереджена на "чисту" роботу на рубежі, оскільки не хотіла бігти штрафне коло.

"Нулі на стрільбі? Добре відпрацювала пристрілку, впевнено. Добре відпрацювала лежачи, а ось стоячи приходжу та налаштовую себе, що не треба гнатися, необхідно ввімкнути голову та відпрацювати добре. Бо на штрафне коло не хочу йти".

Також Дмитренко відзначила атмосферу на стадіоні у Новому Месті. Після двох "нулів" на вогневих рубежах біатлоністку активно підганяли вболівальники та тренери.

"Хотіла трішечки відпочити від цього гулу. Був один маленький шматочок траси, де такого не було, і можна було перепочити від цього. А так, багато вболівальників, тренерів, підказували, горлали".

Христина Дмитренко: що відомо

  • Сезон 2023/24 — дебютний для української біатлоністки в основній команді.
  • 12-те місце у спринті — найкращий особистий результат у кар'єрі Дмитренко у гонках Кубка світу та чемпіонату світу. Перед світовою першістю у Новому Месті її особистим рекордом було 25-те місце у масстарті в Ленцергайде.
  • Дмитренко — авторка останньої нагороди збірної України у гонках: здобула "бронзу" у спринті на чемпіонаті Європи.
На початок