Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Після переслідування вже збирала сумки". Емоції Христини Дмитренко після дебютного масстарту на Кубку світу з біатлону

"Після переслідування вже збирала сумки". Емоції Христини Дмитренко після дебютного масстарту на Кубку світу з біатлону

Ексклюзивно
"Після переслідування вже збирала сумки". Емоції Христини Дмитренко після дебютного масстарту на Кубку світу з біатлону
. Христина Дмитренко. Фото: Getty Images

Ексклюзивний коментар української біатлоністки для Суспільне Спорт.

У швейцарському Ленцергайде завершився третій етап Кубка світу з біатлону 2023/24. Змагальну програму закрили перші масстарти сезону.

У жіночій гонці взяли участь одразу чотири українки, зокрема, дебютантка Кубка світу у цьому сезоні Христина Дмитренко. Вона пробилась у масстарт за квотою топ-5 найкращих біатлоністок етапу в Ленцергайде.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

Дебютний масстарт Кубка світу Дмитренко закінчила на 25-му місці. Після чистої стрільби лежачи Христина боролася за потрапляння у топ-15, однак на двох останніх вогневих рубежах припустилася чотирьох хиб.

25-те місце — найкращий особистий результат для Дмитренко на рівні Кубка світу. Після масстарту 24-річна біатлоністка в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт оцінила свої виступиТакож посіла 27-ме місце у спринті та 29-те у переслідуванні. на етапі в Ленцергайде, поділилась враженнями від дебютного масстарту та розповіла про плани перед наступним етапом Кубка світу.

  • Наскільки задоволена етапом

"Звичайно, залишаю собі гандикап на наступні етапи. Але цей етап додав упевненості в собі, що можу боротися з топами. Я так кайфувала від [масстарту]: дуже задоволена, що увесь мій труд, який я вкладала всі ці роки, дає свої плоди. Хотілося б бути вище, але не дозволила стрільба. Але нічого страшного, бо реально сьогодні кайфувала, дуже рада, що так все склалося і я змогла поборотися з такими титулованими спортсменками, подивитися на свої сили, як я можу триматися по трасі з ними. В мене все вийшло — це буде великий крок для мене в наступних гонках".

  • Чи вплинув на стрільбу в Ленцергайде рельєф траси

"Ні, мені траса тут сподобалася, підхід до рубежів теж. Я дуже сильно хотіла відстрілятися на нуль — розуміла тоді, що стоятиму вище, боротимуся за топ-15. Моє сильне бажання, можна сказати, сьогодні підвело".

  • Про потрапляння в топ-30 змагань Кубка світу в дебютному сезоні
"Я цього дуже прагнула, хотіла. Але не очікувала, якщо чесно, що навіть відберуся до масстарту. Після переслідування вже збирала сумки, готувалася додому, а мені кажуть, що бігтиму масстарт. Спочатку було лячно, злякалася. Це така можливість, яку не кожен може отримати й заслужити. Дуже задоволена і вражена цим".
  • Яку оцінку ставить за етап і початок сезону

"Я віднімаю бал за свій спринт — самопочуття було не дуже. Мінус бал за «стійку» в гонці переслідування і масстарті. Вісім балів ставлю собі. За весь триместр? Теж вісім. Аби був стимул кудись зростати, ставити вищі цілі".

  • Як проводитиме паузу до четвертого етапу
"Тренер сказав, що всі, хто біжить масстарт, не стартуватиме [на чемпіонаті України] в Сянках. Можливо, пробіжу одну гонку, буду зосереджена, аби «закатати» ці старти, підготуватися до наступного етапу. Після хвороби потрібно набрати форму і «переварити» ці старти".

Наступний етап Кубка світу з біатлону відбудеться 4-7 січня 2024 року в німецькому Обергофі. У межах змагань пройдуть спринти, гонки переслідування та естафети.

Що відомо

  • Найкращий результат серед українок у масстарті показала Юлія Джима — 19-та сходинка.
  • У загальному заліку Кубка світу Дмитренко після трьох стартових етапів посідає 49-те місце — четвертий результат у складі збірної України.
  • На дебютному етапі Кубка світу в Естерсунді Дмитренко провела чотири старти, найкращий особистий результат — 43-тє місце в індивідуальній гонці. На другому етапі в Гохфільцені Христина пропустила особисті змагання через проблеми зі здоров'ям.
На початок