Суспільне Культура покаже виправлену версію церемонії "Оскар": "20 днів у Маріуполі" повернули

Суспільне Культура покаже виправлену версію церемонії "Оскар": "20 днів у Маріуполі" повернули

Важливо
Нагородження фільму "20 днів у Маріуполі". Фото: REUTERS/Mike Blake

Виправлену міжнародну телеверсію Церемонії вручення нагород премії "Оскар" Суспільне Культура покаже у п'ятницю, 22 березня, о 20:00. Організатори повернули нагородження фільму "20 днів у Маріуполі" та промову режисера Мстислава Чернова.

Після звернення Суспільного Мовлення, а також Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Американська кіноакадемія доповнила міжнародну скорочену телеверсію.

А компанія Disney, яка займається міжнародним ліцензуванням шоу, — надіслала  оновлену скорочену версію.

В Україні вже вдруге ексклюзивним транслятором церемонії вручення "Оскар" є телеканал Суспільне Культура.

"Ця перемога команди Мстислава Чернова має велике значення не лише для української кіноіндустрії, а й для всіх українців зрештою, саме це ми побачили у тисячах відгуків у соціальних мережах. Ефект цієї події на міжнародній арені, безумовно, буде потужним і тривалим, ця перемога і потужна промова Мстислава Чернова вже посіла своє почесне місце в історії кіномистецтва", — сказав виконавчий продюсер телеканалу Суспільне Культура Лук'ян Галкін.

11 березня було заплановано показ міжнародної скороченої версії "Оскара", однак після отримання матеріалів для трансляції від організаторів команда Суспільного виявила, що нагородження українських документалістів немає, тому звернулася до Disney та натомість показала повну версію церемонії.

Пізніше Disney пояснили, що нагородження фільму "20 днів у Маріуполі" не додали в скорочену міжнародну телеверсію церемонії через часові обмеження.

Трансляція створена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю АТ "НСТУ" і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок