"Нічний агент", "Венздей" та спіноф "Бріджертонів": Netflix розповів, що дивилися найдовше протягом півріччя

"Нічний агент", "Венздей" та спіноф "Бріджертонів": Netflix розповів, що дивилися найдовше протягом півріччя

"Нічний агент", "Венздей" та спіноф "Бріджертонів": Netflix розповів, що дивилися найдовше протягом півріччя
. Фото: Netflix

Стримінговий сервіс Netflix опублікував звіт найпопулярніших серіалів за пів року — з січня до червня 2023 року. Такий топ оприлюднюють вперше — раніше платформа публікувала лише щотижневі добірки.

Звіт виклали 12 грудня на офіційному сайті стримінгу.

Загалом цей звіт охоплює понад 18 000 найменувань, що становить 99 % усіх переглядів на Netflix. А усього за ці пів року люди провели за переглядом на платформі майже 100 мільярдів годин.

У Netflix додають, що понад 60 % фільмів з'явилися в щотижневих списках найпопулярніших стрічок, тому хоча цей звіт ширший за обсягом, відображені у ньому тенденції збігаються з іншими звітами.

Найбільшу кількість годин — 812 мільйонів — дивилися політичний серіал-трилер "Нічний агент". За сюжетом відповідальний за лінію екстреного зв'язку агент ФБР приймає дзвінок, який занурює його в серце смертельно небезпечної змови за участю зрадника в Білому домі.

що дивилися на нетфлікс найдовше
Серіал "Нічний агент", який найдовше дивилися на Netflix. Скриншот із сайту Netflix

Також у пʼятірці найпопулярніших за переглядами:

  • "Джинні й Джорджія" (другий сезон) — американський драматично-комедійний телесеріал, створений Сарою Ламперт. Його дивилися понад 665 мільйонів годин.

У серіалі йдеться про 15-річну Джинні Міллер, чия мати — Джорджія — вирішує осісти в одному з міст Нової Англії, аби дати дочці та сину Остіну краще життя, ніж мала вона.

що дивилися на нетфлікс найдовше
"Джинні й Джорджія" займає друге місце за тривалістю переглядів. Скриншот із сайту Netflix
  • "Слава" — південнокорейський телесеріал, який дивилися протягом більш ніж 622 мільйонів годин.

Колишня жертва шкільного цькування вдається до помсти, влаштувавшись на роботу вчителькою початкових класів у школу дитини кривдника.

що дивилися на нетфлікс найдовше
Південнокорейський серіал "Слава" опинився на третьому місці. Скриншот із сайту Netflix
  • "Венздей" — американський комедійний телесеріал у жанрі жахів, заснований на персонажі Венздей Аддамс із родини Аддамсів. Його люди дивилися понад 507 мільйонів годин за зазначені пів року.

Чотири з восьми епізодів першого сезону зняв режисер Тім Бертон. Серіал отримав дві номінації на 80-й церемонії вручення премії "Золотий глобус" — за найкращий телесеріал у жанрі мюзиклу або комедії, а Дженна Ортеґа претендувала на нагороду як найкраща актриса.

Другий сезон зніматимуть у квітні 2024 року в Ірландії.

що дивилися на нетфлікс найдовше
"Венздей" стала четвертою за переглядами за півроку. Скриншот із сайту Netflix
  • "Бріджертони: Історія королеви Шарлотти" — це спіноф "Бріджертонів", новий сезон дивилися протягом 503 мільйонів годин.

Дія серіалу розгортається в альтернативній Великій Британії XVIII століття, де завдяки шлюбу монарха встановлюється расова рівноправність. У центрі сюжету — стосунки між королем Георгом III та його майбутньою дружиною Шарлоттою.

що дивилися на нетфлікс найдовше
Спіноф "Бріджертонів" опинився на п'ятому місці. Скриншот із сайту Netflix

Неанглійський контент охоплює третину переглядів, а ще глядачі люблять дивитися старі фільми та серіали.

У Netflix зазначають, що відображена у звіті інформація дасть "творцям і нашій галузі глибше зрозуміти нашу аудиторію та те, що їй резонує". Водночас там додають, що успіх на платформі визначається не тільки за кількістю годин перегляду.

"У нас є надзвичайно успішні фільми та серіали, які мають як меншу, так і більшу кількість годин перегляду. Усе залежить від того, чи захопив фільм або серіал свою аудиторію", — говорять представники стримінгу.

Подивитися повний звіт можна тут.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок