"Штучний інтелект у законі": Мінцифри працює над правовим регулювання ШІ

"Штучний інтелект у законі": Мінцифри працює над правовим регулювання ШІ

"Штучний інтелект у законі": Мінцифри працює над правовим регулювання ШІ
Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. UA Portal

Міністерство цифрової трансформації розпочало роботу над нормативним полем для штучного інтелекту. Про це повідомив керівник відомства Михайло Федоров.

За словами Федорова, Мінцифри провело стратегічну сесію з експертами, урядовцями, народними депутатами та юристами.

"Це важливо для розвитку країни. Ми повинні не відставати від всього світу, а очолити тренд ШІ. Розуміти, що відбувається, швидко реагувати та мати власну стратегію. Неможливо говорити про цифрову державу, якщо ми не формуємо прогресивну політику в напрямі штучного інтелекту та адженду для світу", — стверджує міністр.

Федоров зазначив, що міністерство активно застосовує штучний інтелект у різних сферах. Зокрема, триває розробка віртуального помічника в "Дії". Він зможе оперативно консультувати користувачів платформи: від пояснення технічних нюансів послуг до порад, де людині знайти найближчий ЦНАП. Також ШІ буде допомагати Держстату обробляти та аналізувати дані.

Окрім цього, є потреба використовувати штучний інтелект у військовій справі. Федоров зазначив, що ШІ допомагає фіксувати переміщення техніки та особового складу окупантів, збивати ворожі ракети, ефективніше наводити на цілі БПЛА тощо.

"Але нам потрібно більше. Тому створюємо умови, щоб топові міжнародні компанії, які займаються штучним інтелектом, приходили на український ринок. Попереду багато роботи", — додав очільник Мінцифри.

В Євросоюзі та США вже намагаються регулювати використання штучного інтелекту. У червні законодавці ЄС погодили правила, згідно з якими такі системи, як ChatGPT, повинні будуть прозоро показувати контент, створений штучним інтелектом, допомагати відрізняти підроблені зображення від справжніх і захищати користувачів від незаконного контенту.

А у Сполучених Штатах сім провідних компаній — розробників штучного інтелекту будуть маркувати продукт, створений нейромережею.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться нашYouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок