Освітній застосунок "Мрія" запустять у 2024 році: презентували інтерфейс

Освітній застосунок "Мрія" запустять у 2024 році: презентували інтерфейс

Освітній застосунок "Мрія" запустять у 2024 році: презентували інтерфейс
Інтерфейс додатка "Мрія". Фото: Forbes

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров презентував інтерфейс освітнього застосунку "Мрія", який мають запустити вже у 2024 році.

Це відбулося 23 листопада під час конференції Forbes Tech.

"Мрія" – це застосунок для аналізу та моніторингу успішності учнів. Цифровий освітній додаток об'єднуватиме широкий спектр можливостей для дітей: бібліотеку контенту, яка індивідуалізуватиметься під потреби конкретної дитини, надаючи доступ до освітніх програм, курсів, відеоматеріалів, позашкільних активностей, олімпіад та гуртків.

"Коли ми знаємо, як дитина навчається, які оцінки отримує, по яких предметах розвивається, ми можемо рекомендувати дитині нові освітні траєкторії", — сказав Федоров.

Кожен учень отримає унікальне цифрове портфоліо, що допоможе забезпечити більшу захищеність та розширить можливості взаємодії у світі дорослих, аналогічно до системи "Дія". Окрім цього, учні отримають оцінки та зворотний зв'язок від вчителів, батьки зможуть спостерігати за прогресом дитини та відстежувати її присутність у школі, а також перевірити, чи перебуває вона у бомбосховищі.

На початку вересня 2023-го створення "Мрії" анонсував президент України Володимир Зеленський.

"Застосунок рекомендуватиме те, що необхідно конкретній дитині, базуючись на її освітньому шляху, на її талантах, на тому, що можна окреслити як мрію вже зараз", – зазначив президент.

Коли проєкт буде запущено

Запуск сервісу запланований на 2024 рік. У вересні повідомлялося, що до кінця 2023 року у деяких школах розпочнуть ознайомлення з пілотним проєктом. Станом на кінець листопада вже розроблено mvpМінімально життєздатний продукт..

Візуально "Мрія" нагадує "Дію" і за словами Федорова, у світі подібний проєкт ще не реалізовували на державному рівні.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок